Piţi nu are de gând să demisioneze!

Piţi nu are de gând să demisioneze!

Selecţionerul a pus eşecul pe seama ghinionului, a arbitrilor şi a fazelor fixe.

În ciuda dezastrului evident chiar şi pentru un optimist incurabil, selecţionerul Victor Piţurcă nu pare dispus să demisioneze. El a găsit imediat scuze.

Greşelile la fazele fixe, arbitrajul şi neşansa sunt clişeele care şi-au făcut loc în discursul învinşilor. „Serbia n-a ajuns la poarta noastră, dar ne-a dat două goluri din faze fixe, deşi am pregătit aceste faze la antrenamente... Păcat, fiindcă am jucat bine. Ne-am masat adversarul în careu, dar asta a fost! Ne-a fost refuzat un penalty clar. Maniera de arbitraj a fost inacceptabilă. O să evaluăm situaţia grupei şi vom vedea ce şanse mai avem. Locul întâi e departe, dar se pot produce multe surprize în această grupă... Deocamdată, eu sunt antrenorul echipei naţionale. Nu mă interesează alte discuţii”, a spus Piţi.

Cosmin Contra a anunţat că, după meciul cu Austria, se va retrage din naţională. „Au fost mai buni ca noi la fazele fixe. Ştiam că ăsta e punctul lor forte, dar câteodată nu e de ajuns să ştii. Ceea ce mă bucură este că nu am vrut să ne dăm bătuţi, am luptat până la ultima fază. Credem în calificare până ieşim matematic din calcul”, a spus Mutu. „Nu se pune deocamdată problema ca Piţurcă să plece. Vom merge întâi în Austria, după care vom trage linie şi vom vedea ceea ce avem de făcut”, a spus enigmatic Ionuţ Lupescu, întărind zvonul că zilele lui Piţi la naţională sunt numărate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mirel Rădoi a avut puterea să pună punctul pe i. „Ne-am bătut singuri. Parcă am fost la copii şi juniori. Am greşit fatal. Am lucrat exact fazele fixe din care am luat goluri! Dacă nu o făceam, puteam găsi o scuză. Va trebui să câştigăm în Austria, pentru că altfel ne vom face din nou de râs. Sperăm până la final şi vom merge până la capăt cu actualul antrenor”, a declarat Rădoi. ADVERSARI Franţa a obţinut o victorie capitală în Lituania În celălalt meci al Grupei a 7-a, Franţa s-a impus aseară în Lituania cu 1-0, devenind - alături de Serbia - mare favorită la calificare. Doar starea jalnică a gazonului i-a împiedicat pe elevii lui Raymond Domenech să-şi facă jocul şi să se desprindă net pe tabela de marcaj. Dacă, în prima repriză, francezii au ratat chiar şi din 10 metri, în partea a doua a disputei lucrurile s-au lămurit după 20 de minute. Reduta lituaniană a cedat în minutul 67, când Ribery a marcat unicul gol al întâlnirii de la Kaunas printr-un şut superb, de la 22 de metri, dintr-o pasă a lui Gourcuff.

În urma acestui rezultat, Franţa rămâne pe locul trei în clasament, acumulând şapte puncte, cu două mai puţine decât ocupanta poziţiei a doua, Lituania. Francezii au însă un meci mai puţin disputat şi un program mai uşor. Rezultatele de aseară din Grupa a 7-a preliminară dau de înţeles că Serbia şi Franţa se vor bate pentru primul loc, în vreme ce România, Lituania şi Austria sunt nevoite să se consoleze cu roluri de figuranţi într-un spectacol prea mare pentru ele. (Cristian Hubali) PRELIMINARII CM 2010

Rezultate în Europa: Bosnia a dat lovitura

În afara meciului România - Serbia 2- 3, aseară s-au disputat în Europa şi alte partide din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud (2010). Surpriza serii a produs-o Bosnia, care a învins în deplasare reprezentativa Belgiei, scor 2-4, şi a urcat pe podium cu şanse reale de calificare. Vă prezentăm rezultatele înregistrate ieri, până la închiderea ediţiei. Grupa 1: Malta - Danemarca 0-3, Albania - Ungaria 0-1. Grupa 2: Luxemburg - Letonia 0-4, Moldova - Elveţia 0-2, Israel - Grecia 1-1. Grupa 3: Irlanda de Nord - Polonia 3-2, Slovenia - Cehia 0-0. Grupa 4: Rusia - Azerbaidjan 2-0, Ţara Galilor - Finlanda 0-2, Germania - Liechtenstein 4-0. Grupa 5: Armenia - Estonia 2-2, Belgia - Bosnia 2-4. Grupa 8: Cipru - Georgia 2-1, Irlanda - Bulgaria 1-1, Muntenegru - Italia 0-2. Grupa 9: Olanda - Scoţia 3-0. Următoarele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale se vor disputa pe data de 1 aprilie.

Citiţi şi: Adio Mondiale!

Sârbii au stins lumina la Constanţa