Evenimentul Zilei > Politica > Pilotul lui Ponta bun de plată. Keleti trebuie să achite bugetului de STAT suma de 271.608 lei
Pilotul lui Ponta bun de plată. Keleti trebuie să achite bugetului de STAT suma de 271.608 lei

Pilotul lui Ponta bun de plată. Keleti trebuie să achite bugetului de STAT suma de 271.608 lei

După ce la Tribunalul Cluj a avut câştig de cauză, celebrul pilot de raliuri Edwin Keleti (foto stânga alături de Victor Ponta) a suferit o grea înfrângere la Curtea de Apel Cluj.

Magistraţii de la Curtea de Apel Cluj nu a fost de acord cu sentinţa dată de Tribunalul Cluj, prin care societatea Automedia SRL, patronată de pilotul Edwin Keleti, era scutită de la plata sumei de 271.608 lei, reprezentând TVA, la bugetul de stat. Sentinţa este irevocabilă, iar dacă societatea Automedia SRL, patronată de Keleti, nu va plăti va putea fi executată de Fisc. "Admite recursul declarat de DGRFP, împotriva sentinţei civile nr. 15636/25.11.2013, pronunţată în dosarul nr. 2113/117/2012* al Tribunalului Cluj, pe care o modifică în sensul că respinge acţiunea formulată de SC Automedia SRL în întregime. Decizia este irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică din 22.05.2014", se arastă în verdictul Curţii de Apel Cluj. 

Procesul care a fost judecat şi rejudecat

În 2011, Automedia SRL a fost controlată de Direcţia de Control Fiscal. Inspectorii au ajuns la concluzia că Automedia SRL a derulat afaceri de ordinul milioanelor de lei, bunuri şi servicii, pentru a putea susţine activitatea de "competiţie în campionatul de raliuri", cu echipajul Edwin Keleti şi Victor Ponta. În consecinţă, Automedia SRL a fost obligată să plătească impozit pe profit de 6.212 lei şi 271.608 lei. Printre cei cu care Automedia SRL a derulat afaceri sunt şi două firme patronate de regele asfaltului Dorinel Umbrărescu, A&R SRL si Tehnostrade SRL. 
 
În actul de control se specifică faptul că "aceste bunuri şi servicii fiind puse, cu titlu gratuit, la dispoziţia sa şi a persoanei fizice Victor Ponta, având în fapt destinaţia de a finanţa participarea celor două persoane fizice la cursele de raliu desfăşurate în ţară şi străinătate".

Keleti nu a fost de acord cu aceste concluzii şi a atacat procesul verbal al Direcţiei De Finanţe Cluj la Tribunalul Cluj. Instanţa a respins cererea dar patronul Automedia a făcut recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Cluj, verdictul fiind: rejudecarea cauzei.

La rejudecare, Tribunalul Cluj a decis să admită în parte cererea lui Keleti şi a anulat punctul 6.1. din procesul verbal, adică exact cel care se referea la "persoana fizică Victor Ponta" şi la plata sumei de 271.608 lei, reprezentând TVA. De data a fost rândul Direcţiei de Finanţe Cluj să facă recurs. 

În data de 22 mai 2014, Curtea de Apel Cluj a decis să respingă acţiunea înaintată de Automedia şi admită recursul formulat de Direcţia de Finanţe Cluj. În consecinţă, Automedia SRL trebuie să achite sumele stabilite de inspectorii de la Direcţia de Finanţe Cluj.
 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: