Pe măsură ce numărul global de deces al coronavirusului se apropie de 100.000, noi imagini de pe piețele de carne din Indonezia și Thailanda prezintă animale sălbatice moarte lângă pui vii, pisici și broaște care așteaptă sacrificarea.

Oameni în șlapi sunt văzuți traversând podelele îmbibate de sânge din Tomohon, Indonezia și Bangkok, Thailanda, iar vânzătorii se ocupă de carnea crudă cu mâinile goale.

Câinii morți, porcii și șerpii sunt cu muște bâzâind în jurul lor, în timp ce puii și pisicile așteaptă să fie uciși în cuști înghesuite.

Se crede că coronavirusul a început pe o piață umedă din Wuhan, China, care vindea lilieci și reptile. Oamenii de știință spun că este probabil ca Covid-19 să fi fost transmis prima dată de la un liliac la un om, scrie The Sun.

 

Fondatorul grupului de campanii pentru animale sălbatice PETA, Ingrid Newkirk, a spus: „Următoarea pandemie este chiar după colț, atât timp cât animalele bolnave și stresate sunt aglomerate împreună pe piețele de carne îmbibate de sânge.

„PETA solicită Organizației Mondiale a Sănătății să contribuie la închiderea acestor operațiuni periculoase, fie că omoară pui în New York sau pisici în Indonezia”.