Evenimentul Zilei > Justitie > Petru Roman, care a încheiat contracte între primărie și firmele sale, a pierdut, definitiv, procesul cu ANI
Petru Roman, care a încheiat contracte între primărie și firmele sale, a pierdut, definitiv, procesul cu ANI

Petru Roman, care a încheiat contracte între primărie și firmele sale, a pierdut, definitiv, procesul cu ANI

Petru Roman, primarul PNL din Deta, a pierdut, ieri, definitiv procesul în care a contestat raportul Agenției Naționale pentru Integritate prin care a fost găsit în conflict de interese.

Procesul a durat aproape trei ani. Concret, un raport al Agenției Naționale pentru Integritate din 2015 a confirmat, faptul că edilul a încheiat mai multe contracte cu firma sa, pentru primărie. Inspectorii de integritate au stabilit că  în perioada exercitării mandatului de primar de către Roman ”firma “ON-WESTLINE” S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată și soția acesteia dețin calitatea de asociat unic și funcția de administrator) a încheiat cu Primăria Orașului Deta patru contracte de servicii, în valoare totală de 28.760 Lei, iar Societatea Coopereativă ConsumCoop Deta  (societate în cadrul căreia care persoana evaluată deține calitatea de membru cooperator) a emis către Primăria Orașului Deta 100 de facturi în sumă totală de 45.543 Lei. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004″. De asemenea, ANI a constatat faptul că „prin încheierea și semnarea celor patru contracte de prestări servicii între S.C. “On-Westiline” S.R.L. și Primăria Orașului Deta s-au realizat foloase materiale pentru sine și pentru soția sa. Valoarea totală a achizițiilor (contracte comerciale și facturi pe bază de comandă) derulate în perioada 2009 – 2012 între societatea comercială și primărie și, respectiv, între societatea cooperativă și primărie, este de 74.303 Lei”. Petru Roman a contestat raportul ANI în contencios administrativ pentru incompatibilitate, dar a pierdut la Curtea de Apel Timișoara. Imediat a făcut  recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar, joi, a pierdut și acolo.