Ponta a semnat ieri decizia de revocare a fostului deputat PDL Petru Lificiu din funcţia de vicepreşedinte al ANRE.

Premierul Victor Ponta a declarat joia trecută, la Iaşi, că l-a eliberat din funcţie pe vicepreşedintele ANRE din cauza declaraţiilor făcute de acesta referitoare la majorarea cu 5% a preţului energiei. "Mă deranjează declaraţia unor oficiali referitoare la schimbarea preţului la electricitate. E o perioadă dificilă, iar modul de raportare al celor cu funcţii faţă de oameni e important", a spus premierul.

Declarații incomode

Petru Lificiu a declarat miercurea trecută, în cadrul unei conferinţe, că mărirea preţului la energia electrică cu 5% la finalul lunii iunie 2012 nu va avea un impact major asupra facturii pe care o va plăti consumatorul final. "O creştere cu 5% a preţului energiei la sfârşitul lunii nu înseamnă nimic. Adică, înseamnă să nu uităm becul aprins în baie când plecăm la serviciu", a afirmat Lificiu.

Preţul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5% până la sfârşitul lunii iunie 2012 pentru populaţie şi pentru consumatorii industriali. De asemenea, autorităţile române trebuie să aplice calendarul eliminării preţurilor reglementate pentru consumatorii casnici începând din 2013, până în 2017.

În ceea ce priveşte preţul gazelor naturale, acesta ar urma să crească din 2013.

CITIȚI ȘI:

  • Lificiu, ANRE: energia e un produs scump, nu putem reduce tarifele
  • Gazul şi curentul se scumpesc
  • Sindromul „mai puneți o haină pe voi”. Petre Lificiu: „Scumpirea curentului nu înseamnă nimic. Stingeți becul din baie”
  • Petre Lificiu, vicepreşedintele ANRE, demis de Victor Ponta după "sfatul" dat românilor: "Stingeți becul din baie"