Evenimentul Zilei > Actualitate > Liga a II-a: Petrolul va juca în Seria a II-a
Liga a II-a: Petrolul va juca în Seria a II-a

Liga a II-a: Petrolul va juca în Seria a II-a

Divizionarei secunde FC Petrolul Ploieşti i-a fost admisă astăzi cererea de a evolua, în sezonul viitor, în Seria a II-a. Este pentru prima oară când prahovenii joacă în "seria ardeleană".

Liga a II-a şi-a definitivat astăzi componenţa celor două serii, precum şi programul jocurilor din viitorul sezon. Marea surpriză o constituie mutarea echipei Petrolul Ploieşti în Seria a II-a.
"În Seria a II-a competiţia e mult mai curată"
Petrolul a făcut schimb de locuri cu CS Otopeni, formaţie care, după retrogradarea de pe prima scenă a fotbalului românesc vara trecută, fusese trimisă în Seria a II-a.
"A existat această oportunitate de a ne muta în Seria a II-a şi n-am stat mult pe gânduri. 90 la sută din bugetul nostru e asigurat din fonduri publice, aşa că nu avem decât bani albi.
În Seria a II-a competiţia e mult mai curată, aşa că şi şansele noastre la promovare sunt mai mari. Nu ne deranjează distanţele mari", a declarat, pentru evz.ro, Valeriu Răchită, managerul general al echipei Petrolul Ploieşti.
Prima etapă, cu Mineriul Lupeni
În noul sezon al "Diviziei B", Petrolul îşi va disputa meciurile de pe teren propriu la Strejnic, pe stadionul "Conpet".
Petrolul va debuta în noul sezon pe 21 august, acasă, cu minerul Lupeni. Pentru "găzari" va urma o deplasare la Şimleul Silvaniei, iar în etapa a treia, la Strejnic, se va disputa derbyul cu Unirea Alba Iulia.
Iată componenţa Ligii secunde:
Seria 1
Poli Iaşi, Astra Giurgiu, CF Braila, Săgeata Năvodari, Dunărea Galaţi, Gloria Buzău, Juventus Bucureşti, Concordia Chiajna, CS Otopeni, Steaua II, Ceahlăul, Delta Tulcea, FC Botoşani, FC Snagov, Viitorul Constanţa, Farul

Seria 2
ACU Arad, FC Baia Mare, Voinţa SIbiu, Dacia Mioveni, Arieşul Turda, FC Bihor, CFR Craiova, CSM Rm. Vâlcea, Petrolul, Minerul Lupeni, Internaţional Curtea de Argeş, FC Silvania, ALRO Slatina, Unirea Alba Iulia, FC Argeş, UTA
Programul primei etape:
Seria 1

Politehnica Iaşi – Astra Giurgiu
CF Brăila – Săgeata Năvodari
Dunărea Galaţi – Gloria Buzău
Juventus Bucureşti – Concordia Chiajna
CS Otopeni – Steaua II
Ceahlăul Piatra Neamţ – Delta Tulcea
FC Botoşani – FC Snagov
Viitorul Constanţa – Farul Constanţa

Seria 2
ACU Arad – FC Baia Mare
Voinţa Sibiu – CS Mioveni
Arieşul Turda – FC Bihor
Gaz Metan CFR Craiova – CSM Râmnicu Vâlcea
Petrolul Ploieşti – Minerul Lupeni
Internaţional Curtea de Argeş – FC Silvania
ALRO Slatina – Unirea Alba Iulia
FC Argeş – UTA Arad
LIGA A II-A: PROGRAMUL TURULUI