Evenimentul Zilei > Actualitate > Petrecere ca-n vremuri bune în Maramureș. Au mâncat, au băut, acum dau cu „subsemnatul”
Petrecere ca-n vremuri bune în Maramureș. Au mâncat, au băut, acum dau cu „subsemnatul”

Petrecere ca-n vremuri bune în Maramureș. Au mâncat, au băut, acum dau cu „subsemnatul”

Într-o localitate mică din județul Maramureș, a fost, zilele trecute, o petrecere de pomină, dată în cinstea primarului.

Pe Facebook a fost postat un mesaj prin care toți locuitorii comunei maramuseșene au fost chemați în curtea unui localnic pentru a cinsti un pahar cu pălincă și „o masă caldă” în cinstea primarului.

Așa că, în ziua anunțată, zeci de persoane de etnie romă au acceptat invitaţia și s-au adunat cu mic, cu mare într-o curte, fără să mai țină cont de distanțare socială.

Cum gazda a fost foarte generoasă, petrecăreții au fost întâmpănați cu șampanie iar înăuntrul curții sfârâiau ceaunele cu bunătăți.

De la petrecere nu a lipsit primarul comunei, mai ales că evenimentul i-a fost dedicat. Localnicii s-au distrat ore în şir, cu şampanie şi mâncare, nerespectând măsurile impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.

Așa cum a fost popularizat există un document oficial care explică amănunțit condițiile în care se pot organiza astfel de petreceri și câte persoane pot participa. Bineînțeles, la petrecerea amintită nimeni nu a purtat mască de protecție, iar numărul celor care au venit depășea cu mult decât cel admis.

„Astăzi, în data de 8 august la ora 18 vă așteptăm pe toți susținătorii domnului primar Csendes Lajos sa închinăm un pahar și să servim o masa caldă în cinstea celor făcute pentru comunitatea noastră!! Vă așteptăm alături de primarul nostru. Vă invităm și pe cei care nu sunt cu noi că avem de unde! Vă mulțumim pentru susținere” este mesajul postat în mediul online prin care era anunțată petrecerea.

Imaginile de la petrecere au ajuns şi la oamenii legii din judeţ, iar petrecăreţii trebuie să ofere explicaţii. Anchetatori trebuie să afle cine a fost organizatorul evenimentului, iar din această cauză este audiat şi primarul. Participanţii riscă de la 500 până la 2.500 de lei.

„Toate aspectele pentru nerespectarea măsurilor stabilite în starea de alertă sunt în verificarea poliției” a declarat Dan Bucă, purtător de cuvânt al CJSU Maramureș, potrivit romaniatv.net

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.