Peste 400 de blocuri fără apă caldă în București. Este afectat și Spitalul Fundeni

Peste 400 de blocuri fără apă caldă în București. Este afectat și Spitalul Fundeni Bucurestenii vor avea caldă abia de săptămâna viitoare. sursa foto. EVZ

Compania Municipală Termoenergetica a anunțat că furnizarea apei calde a fost sistată din cauza unor avarii la rețeaua primară. Se lucrează la remedierea problemelor, iar în unele zone, apa caldă va fi oprită până vineri.

Peste 400 de blocuri din București, dar și Spitalul Fundeni au rămas fără apă caldă din cauza unor avarii la conductele de pe rețeaua primară din Sectoarele 1, 2 şi 4.

Potrivit unui comunicat al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti, vor fi efectuate lucrări de reparații pe mai multe magistrale, iar pentru realizarea acestora, a fost necesară sistarea furnizării apei calde. În unele zone, aceasta va fi reluată miercuri, dar în altele oamenii vor sta fără apă caldă până vineri.

Zonele afectate

Vor fi efectuate lucrări pe conducta Magistralei DN 500 din zona Calea Griviţei din Sectorul 1. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă către patru puncte termice care alimentează aproximativ 110 blocuri va fi sistată până miercuri, la ora 24,00. Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din zona Pajura şi din cartierul Bucureştii Noi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alte lucrări se vor derula pe conducta Magistralei I SUD, DN 800, în zona Doamna Ghica din Sectorul 2. Pentru aproximativ 100 de blocuri din zonă va fi oprită furnizarea agentului termic pentru apa caldă până vineri, ora 24,00.

Totodată, lucrări se vor face pe conducta Magistralei II SUD, DN 700, în zona Străzii Ion Berindei din Sectorul 2. Pentru aproximativ 179 de blocuri şi pentru Spitalul Fundeni va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până vineri, ora 24,00.

Alte lucrări vor viza conducta DN 600, în zona Calea Văcăreşti din Sectorul 4. Pentru aproximativ 38 de blocuri va fi oprită furnizarea agentului termic pentru apa caldă până miercuri, ora 24,00.

Mai multe lucrări

Compania a transmis și că operaţiunile de încărcare a instalaţiilor începute pe 20 septembrie pentru pregătirea noului sezon de încălzire au în vedere conductele din reţeaua secundară de distribuţie şi nu au legătură cu lucrările de reparaţii efectuate pe reţelele primare.

„Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Echipele Termoenergetica vor lucra simultan, în mai multe puncte din reţea, astfel încât, pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat, precizează compania.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert“, se mai arată în comunicatul companiei.