Jumătate din Capitală a rămas fără apă caldă. În câte zile vor fi remediate problemele
- Iulia Moraru
- 5 iulie 2022, 17:45
Jumătate dintre bucureştenii racordaţi la furnizorul de apă caldă și încălzire, Termoenergetica, nu au apă caldă din cauza unei revizii programate la CET Sud care acoperă în integralitate Sectoarele 2 şi 3.
Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, dă asigurări că aceasta va reveni progresiv, în două, trei zile.
„CET Sud acoperă jumătate din oraş: Sectoarele 2 şi 3. E o revizie normală care se face la orice instalaţie. Dacă reţeaua ar fi fost în bună stare şi nu ar fi avut atât de multe pierderi, şi se mergea cu presiuni foarte mari, se putea prelua rapid dintr-un alt CET care să împingă agentul termic în toate zonele Bucureştiului”.
El a explicat că problema va dura câteva zile, dar că unele blocuri vor începe să primească apă caldă începând de marți.
„Din cauza faptului că funcţionăm cu presiuni foarte mici pentru că sunt pierderi, durează această încărcare a reţelei din CET Progresul. Gândiţi-vă acum, că din CET Progresul trebuie să dăm apă caldă în Pantelimon şi Colentina. Începem progresiv. Astăzi vor avea apă caldă câteva sute de blocuri, poimâine alte câteva sute de blocuri şi tot aşa. Nu putem astăzi să dăm la toată lumea.” a declarat Director General al Termoenergetica, citat de G4Media.
Termoenergetica, administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România
Termoenergetica este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România şi deţine 43% din piaţă. Furnizează energie termică pentru aproximativ 562.000 de apartamente, reprezentând aproximativ 8.200 de blocuri de locuinţe şi 320 imobile. În aceste blocuri de locuințe trăiesc aproximativ 1,21 milioane de locuitori.
Totodată, Termoenergetica furnizează agent termic şi pentru aproximativ 4.900 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici. Regia are aproape 3.000 de angajaţi. Trei sferturi din rețeaua de conducte, adică peste 950 km de conducte – reţele termice primare și peste 2900 km conducte – reţele termice secundare sunt vechi de aproape 40 de ani.