"Prin acest program, susţinem salariile absolvenţilor fie de studii medii, fie de studii universitare, pe o perioadă cuprinsă între şase şi douăsprezece luni, cu obligativitatea ca întreprinzătorul să menţină acel loc de muncă pe o periodă similară primirii subvenţiei", a spus Jianu, cu prilejul semnării unui protocol de colaborare între instituţia pe care o reprezintă şi Primăria sectorului 3.

Potrivit ministrului, prin programul menţionat, salariul net pentru un absolvent de liceu este de 900 de lei, respectiv de 1.300 de lei net pentru un absolvent de facultate.

În altă ordine de idei, el s-a referit şi la programul de start-up.

"Conceptul se numeşte generic Start-up România. 50 de milioane de euro sunt dedicaţi zonei de educaţie antreprenorială, firme de exerciţiu, zonei de liceu, studii medii şi 100 de milioane de euro susţin companiile cu finanţare, activităţi de mentorat, educaţie antreprenorială. Includem obligativitatea creării a câte unui incubator de afaceri în fiecare judeţ. Ne dorim crearea şi susţinerea financiară a minim 100 de firme din fiecare judeţ al ţării", a afirmat Jianu.