Peste 100 de contrabandişti, audiaţi la Deva

Peste 100 de contrabandişti, audiaţi la Deva

Peste 100 persoane acuzate de trafic ilegal cu ţigări au fost reţinute azi dimineaţă în mai multe judeţe ale ţării şi au început să fie aduse pentru audieri la sediul DIICOT din Deva.

Peste 100 persoane acuzate de trafic ilegal cu ţigări au fost reţinute azi dimineaţă în mai multe judeţe ale ţării şi au început să fie aduse pentru audieri la sediul DIICOT din Deva. Azi dimineaţă în cadrul unei acţiuni coordonate de Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi a serviciului cu acelaşi nume din judeţul Hunedoara au fost efectuate zeci de percheziţii în judeţele Timiş, Arad, Caraş - Severin, Braşov, Mureş, Alba şi Hunedoara. Cea mai mare parte a persoanelor reţinute, 56 la număr, sunt din judeţul Hunedoara, majoritatea din oraşele Deva şi Hunedoara.

Conform reprezentanţilor BCCO Alba Iulia, este vorba despre şapte grupări de contrabandişti care aduceau ilegal ţigări, cafea şi alcool din Serbia, Ucraina, Republica Moldova şi Ungaria şi activau pe raza a cel puţin 12 judeţe din ţară. Marfa era ascunsă în camioane, sau în autoturisme special modificate în acest scop. Anchetatorii bănuiesc că grupările beneficiau şi de sprijinul unor angajaţi din structurile vamale. 25 dintre autovehiculele folosite de suspecţi au fost indisponibilizate de poliţişti.

Pe parcursul percheziţiilor, aceştia au făcut nu mai puţin de 376 de capturi constând în cartuşe de ţigări, pachete de cafea şi baxuri de băuturi alcoolice. Prejudiciul estimat până în acest moment al cercetărilor este de aproximativ 2 milioane de lei. Suspecţii sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Ne puteți urmări și pe Google News