Evenimentul Zilei > Social > Persoanele scutite de purtarea măștii, în spații închise. Explicația profesorului Rafila
Persoanele scutite de purtarea măștii, în spații închise. Explicația profesorului Rafila

Persoanele scutite de purtarea măștii, în spații închise. Explicația profesorului Rafila

Profesorul Alexandru Rafila susține că trebuie analizată situația persoanelor care nu pot purta mască, în spații închise.

Pentru anumite categorii de persoane, purtarea măștii nu este posibilă, iar astfel de situații trebuie analizate, a explicat Alexandru Rafila.

„Cred că lucrul la care trebuie să ne gândim cu toții ar fi câteva situații care pot apărea, în care chiar în spații închise masca nu poate fi utilizată sau pentru persoane cu astfel de dificultăți.

De exemplu, pe un elev care are o boală de tip astmatiform putem să îl plasăm într-un loc unde riscul de contaminare e mai mic.

Probabil că la anumite categorii de persoane sau la anumite tipuri de activități, utilizarea măștii nu este posibilă.

Trebuie să ne gândim și la astfel de alternative, tocmai ca să avem flexibilitate când aplicăm reglementarea legală”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie, în toată țara, în spații închise. Ceea ce înseamnă că masca trebuie purtată în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise. Conform legii, amenzile pentru cei care nu poartă mască sunt între 500 și 2.500 de lei.