Studiul arată faptul că exercițiile de auto-compasiune reglează ritmul cardiac, în timp ce stresul slăbește sistemul imunitar, favorizând îmbolnăvirea.

Pentru acest studiu, 135 de studenți sănătoși de la Universitatea Exeter au fost împărțiți în cinci grupuri, iar membrii fiecărui grup au avut de ascultat câte o înregistrare audio, timp în care le-a fost măsurat ritmul cardiac și cât de tare au transpirat. Fiecare participant a trebuit să spună cum se simte. Întrebările au urmărit să afle cât de în siguranță s-au simțiti studenții, dacă erau dispuși să se poarte blând cu ei și cât de conectați s-au simțit cu cei din grupu lor, arată sursa citată.

„Studiile anterioare ne-au arătat că atunci când ne purtăm frumos cu noi înșine psihicul este stimulat însă nu înțelegeam de ce. Studiul actual ne ajută să înțelegem cum poate fi folosit „mecanismul” de a fi bun cu tine atunci cînd lucrurile merg greu în tratamentele psihologice. Prin dezactivarea răspunsului nostru la amenințare, ne protejăm sistemul nostru imunitar și ne dăruim cea mai bună șansă de vindecare. În cercetările noastre viitoare vom utiliza această metodă la persoanele cu probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia recurentă”, a explicat coordonatorul studiului Dr Anke Karl, de la Universitatea din Exeter.

Te-ar putea interesa și: