Evenimentul Zilei > Actualitate > PERICOL MORTAL pentru şoferii din România. CONFIRMARE de ultim moment. Breaking news social
PERICOL MORTAL pentru şoferii din România. CONFIRMARE de ultim moment. Breaking news social

PERICOL MORTAL pentru şoferii din România. CONFIRMARE de ultim moment. Breaking news social

Potrivit unei statistici realizate în anul 2018, România se află în topul ţărilor din Unuinea Europeană unde există cea mai mare nesiguranţă în traficul rutier. Anual mor în ţara noastră aproximativ 2000 de oameni din cauza accidentelor rutiere. Asta trage un semnal de alarmă cu privire la gradul ridicat de nesiguranță rutieră.

Titi Aur, unul dintre cei mai cunoscuți piloți din România, a spus unde au loc cele mai multe accidente rutiere, potrivit dcnews.ro 

"Marea problemă a șoferului din România este faptul că nu e suficient de pregătit să înțeleagă ce i se poate întâmpla. Nu crede că i se poate întâmpla ceva pentru că este de părere că știe o mulțime de lucruri. În presă, sunt prezentați mai degrabă teribiliștii care provoacă accidente, cazurile spectaculoase, dar marea majoritate a accidentelor, peste 80 -85% dintre accidentele cu morți și răniți, sunt produse de șoferi care conduc normal și care nu au avut antecedente.

Sunt oameni care pățesc pentru prima oară ceva, iar acel ceva devine foarte grav. Accidentele foarte grave se întâmplă în lucruri cunoscute, pe drumul de la serviciu – acasă sau pe drumurile unde faci naveta de obicei pentru că acolo ești cel mai deconectat.

Când apare acel ceva neprevăzut, atunci apare accidentul grav”, a spus Titi Aur.