Pentru a nu-și dezamăgi fanii, producătorii au găsit o nouă modalitate inventivă de continua emisiunea în timp ce respectă și noile prevederi legale cu privire la prevenirea răspândirii virusului chinezesc.

Realizatorii „Românii au talent” le-au propus telespectatorilor reluări ale celor mai spectaculoase numere din timpul sezonului, ceea ce a dus la un val critici.

Este vorba de doar 22 de numere care vor fi difuzate în reluare pe data de 28 mai, când va fi ales și premiul de originalitate, în urma votului pe care îl vor da telespectatorii.

Cei mai mulți fani și-au exprimat nemulțumirea pe pagina de socializare a emisiunii.

„Romanii au talent dar cine alege aceste momente? Nu ar trebui alese de public? Unde mai e alegerea publicului? Ne bagati pe gat iarasi un rengle, e show sau in continuare comunism?”, a fost unul dintre comentariile postate pe Facebook.

„Poate ma înșel eu dar băiatul ăsta a fost sezonul trecut ,zic poate ma insel”, „Astea sunt în reluare, vrem altele noi! 😁”, „Da a mai fost odată”, „În direct nu se poate???”, „Nu sunt momente care au mai fost deja in alte ediții????”, „Protv dar Romanii din strainatate de ce nu au voie sa voteze🤨🤨🤨”, „Din cea ce vedem în aceastã emisiune de talente. E corect numele Românii au talent sau Strãinii au talent ?”, au comentat alți internauți.


„Concurenții care au impresionat de-a lungul acestui sezon prin unele dintre cele mai surprinzătoare momente văzute în competiție au intrat aseară în lupta pentru premiul de originalitate! Telespectatorii s-au putut bucura de un spectacol pe cinste în care și-au făcut loc acrobațiile, contorsionismul, dansul, poezia și muzica.

De aseară și până joi, 28 mai, cei 22 concurenți pot fi votați pe site-ul romaniiautalent.protv.ro, cât și prin sms la numărul 1264, unde limita de voturi este de 10 mesaje/concurent. Cine va câștiga premiul de 10.000 euro, vom afla în marea finală!

Românii au talent a condus detașat topul audiențelor pe toate segmentele de public! La nivelul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 9.0 puncte de rating și 31.1% share față de televiziunea de pe locul secund care a obţinut doar 5.0 puncte de rating și 17.1% share.

Peste 2.1 milioane de telespectatori din întreaga țară au urmărit spectacolul Românii au talent, iar în minutul de maximă audiență de la 22:13, mai mult de 3 milioane de români se uitau la PRO TV.

Cei 22 concurenți care luptă pentru premiul de originalitate sunt: Kiriku Brothers, Anastasia Ciobanu, Vlad Ciobanu, Tumar KR, Valentin Alexiu, Silviu Carabă, Bianca Purice, Patrizio Ratto, Cornel Hrișcă – Mun, Kseniya Simonova, Oleksandr Bozhyk, Kalashnyk Brothers, Ana Maria Bogza, Roman Kricheli, Laura Muruzuc, George Faining, Ștefan Simion, Nat&Jo, Ștefan Nistor, Mauricio Cugat – Desole, Oleg Shibetzchii & Timofey Lisovets și William Close & The Earth Harp Collective”, se arată într-un comunicat trimis de ProTV.