Polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi au fost sesizați, în jurul orei 1:45, cu privire la faptul că, în zona Brătianu, Constanța, a deraiat un tren. Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit la kilometrul 1-150m al liniei CF 818 (linia de legătură între stațiile CF Palas și Constanța mărfuri), un vagon aflat în compunerea unui tren de marfă, format din 37 de vagoane cisternă încărcate cu combustibil a deraiat și a parcurs peste 400 de metri, distrugând traversele.

Polițiștii informează nu au rezultat scurgeri din conținutul vagonului și nici victime. A fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă. De asemenea, au fost sesizați reprezentanții Autorității de Siguranță Feroviară Română, pentru luarea măsurilor în consecință.Cazul este anchetat de Agenția de Investigații Feroviare care va stabili și cauzele producerii deraierii.

Potrivit surselor EVZ, vagonul plin cu motorină a deraiat pe ambele boghiuri, distrugând traversele de cale ferată pe o lungime de câteva sute de metri exact în porțiunea care fusese reabilitată recent de operatorul privat care gestionează traseul de cale ferată. Șinele fuseseră înlocuite, la fel și terasamentul. Ridicarea vagonului deraiat poate dura și o săptămână având în vedere că ambele boghiuri au sărit în afara terasamentului. Cele 37 vagoane cu motorină veneau dinspre Midia, urmând să fie trase în stația CF Palas, unde s-ar fi format garnitura de tren pentru a putea porni spre țară, către beneficiar.