Evenimentul Zilei > Actualitate > PERFOMANȚĂ. Pentru prima dată în carieră, o tenismenă româncă a fost INCLUSĂ pe tabloul unui turneu de GRAND SLAM
PERFOMANȚĂ. Pentru prima dată în carieră, o tenismenă româncă a fost INCLUSĂ pe tabloul unui turneu de GRAND SLAM

PERFOMANȚĂ. Pentru prima dată în carieră, o tenismenă româncă a fost INCLUSĂ pe tabloul unui turneu de GRAND SLAM

Patricia Țig, locul 99 WTA, va juca, în premieră, pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem. Este vorba despre Wimbledon, competiție ce va lua startul pe 27 iunie.

Grație parcursului fulminant de la Madrid Open, Patricia Țig se va număra printre marile jucătoare care se vor regăsi pe tabloul principal al celebrului turneu din Londra. 

La Madrid, românca a ajuns până în sferturile de finală, performanță ce i-a adus un salt în clasamentul mondial, de pe locul 134 WTA până pe locul 99 WTA. 

Până la debutul în cel de-al treilea Grand Slam al sezonului, Țig va evolua pe iarba de la Mallorca (13-19 iunie), acolo unde va intra direct în sesiunea de califcări, la fel ca Sorana Cârstea (locul 97 WTA) şi Ana Bogdan (164 WTA). Pe tabloul principal la acest turneu este o singură româncă, Monica Niculescu.

Altfel, pe tabloul principal de la Wimbledon sunt incluse și româncele Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea.