Preț mic pentru nepretuită. „Mona Lisa” - 500.000 de euro

Preț mic pentru nepretuită. „Mona Lisa” - 500.000 de euro

Cu aproape jumătate de milion de euro a fost vândută o operă de artă care reinterpretează celebra Mona Lisa a lui Leonardo Da Vinci.

Lucrarea, realizată din aproape 300 de cuburi Rubik de Invader, a fost adjudecată cu 480.200 de euro la o licitaţie organizată duminică seară de casa Artcurial la Paris. Prețul ridicat a  stabilit un nou record mondial pentru seria de "tablouri-obiecte" create de acest artist stradal, au anunţat organizatorii. Aceștia au mai spus și că suma la care a fost adjudecată opera este de patru ori mai mare decât se așteptau.

Licitația a vândut mai multe opere semnate de cunoscuţi artişti stradali contemporani. ”Gioconda” din cuburi Rubik, reinterpretează celebrul tablou creat de Leonardo Da Vinci, fiind compusă, în întregime, din cuburi 3D, obiecte emblematice ale anilor 1980. Artistul stradal Invader, pe numele său real Frank Slama, a devenit cunoscut datorită ”invaziilor” sale expuse pe străzile din peste 65 de oraşe din 33 de ţări. El a dat şi numele unui curent artistic ce defineşte operele de de artă de tip tablou (din) obiecte – ”rubikcubism”.

”Rubik Mona Lisa” a devenit prima lucrare dintr-o nouă serie a artistului, care reproduce mari tablouri din istoria artei, seria purtând numele ”Rubik Master Pieces”. Printre tablourile celebre reinterpretate de Invader folosind cuburi Rubik se numără: ”Mic dejun în iarbă” de Edouard Manet și ”Originea lumii” de Gustave Courbet.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: Agerpres