Evenimentul Zilei > Social > PER Cluj cere premierului Dăncilă să acționeze împotriva „industriei” sexului
PER Cluj cere premierului Dăncilă să acționeze împotriva „industriei” sexului

PER Cluj cere premierului Dăncilă să acționeze împotriva „industriei” sexului

Organizația Județeană Cluj a Partidului Ecologist Român solicită premierului Dăncilă, ministrului de Interne Fifor, șefului poliției române, primarului Clujului și informează pe directorul SRI Cluj, potrivit legii privind securitatea națională, întreprinderea unor activități de control în domeniul „industriei” sexului.

Concret, PER Cluj cere întreprinderea unor acțiuni de control, cu scopul:
1. sistării activității cluburilor de streaptease
2. sistării activității sex-shop-urilor
3. sistării activității saloanelor de masaj erotic
4. sistării activității prostituatelor de la periferia Municipiului: Calea Turzii, zona aeroport, Mănăștur Pod, zona gării
5. sistării activității escortelor
6. destructurării rețelelor de trafic de persoane și de proxenetism

”Solicităm în acest sens constituirea unor echipe mixte, alcătuite din polițiști, polițiști locali și jandarmi, care să culeagă informații despre aceste activități din teren, de la administratorii imobilelor cu destinație de locuit, site-uri, ziare, reviste. Menționăm în sensul celor de mai sus faptul că industria sexului este omniprezentă în Municipiul Cluj-Napoca, astfel că munca de strângere a informațiilor nu prezintă un caracter complex, sursele fiind la îndemâna oricui. Pentru acest motiv, judecând rational, nu putem accepta faptul că organele de poliție și jandarmerie nu au cunoștință despre acest fenomen. Or, din moment ce fenomenul este de notorietate și nu se întreprind măsuri pentru oprirea lui și pentru destructurarea rețelelor de traffic de persoane, înseamnă că nu se justifică existența și finanțarea organelor de poliție și jandarmerie, căci acestea nu își dovedesc eficiența.  Situația este identică și dacă autoritățile nu dețin informații cu privire la ”industria sexului” din Municipiu.
De cealaltă parte, activitățile economice aflate la limita licitului (cluburi de streaptease, sex-shopuri), care, în fapt, maschează rețelele de prostituție, își desfășoară activitatea în baza unor autorizații de funcționare emise de Primarul Municipiului, astfel că activitatea de control a activității și decizia privind ineficacitatea autorizațiilor de funcționare revine acestuia.
De asemnea, arătăm că acțiunea prin care s-ar pune capăt prostituției în Mun. Cluj-Napoca trebuie să țintească atât activitățile ilicite, cât și pe cele aparent licite, care constitie un paravan pentru grupurile infracționale organizate.
Prin acest demers dorim oprirea traficului de persoane și a prostituției, care, alături de droguri, alcool etc. constituie factori care conduc la distrugerea omului, familiei și, în final, a societății. De aceea, luând în considerare disoluția familiei, celula de bază a societății, luând în calcul bolile venerice care se transmit prin actul sexual și faptul scăderii natalității, acestă problematică reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a României.
Mai mult, aceste activități ilicite, alături de traficul de dorguri și de jocurile de noroc reprezintă surse de evaziune fiscală, căci veniturile nu sunt fiscalizate.
Partidul Ecologist Român – Organizația Teritorială Cluj dorește trezirea conștiinței atât în cetățenii din județul Cluj, cât și a instituțiilor, aplicarea legii în mod riguros, un tratament nediscriminator din partea autorităților față de cetățeni, transparență, ca autoritățile și instituțiile publice să funcționeze în Lumină și în Adevăr.
De asemenea, Partidul Ecologist Român – Organizația Teritorială Cluj dorește ca Municipiul Cluj-Napoca să fie curat, civilizat, evoluat, oxigenat, aerisit, verde”, se arată în Petiția înaintată în temeiul prevederilor Ordonanței nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: