Pentru cine oferă SUA o recompensă de 10 milioane de dolari

Pentru cine oferă SUA o recompensă de 10 milioane de dolari

Autoritățile americane au anunțat o recompensă de 10 milioane de dolari pentru capturarea sau pentru orice informație care ar duce la prinderea lui Hafiz Saeed, liderul grupului terorist pakistanez Lashkar-e-Taiba (LeT).

Gruparea LeT a organizat mai multe atentate pe teritoriul Indiei, inclusiv cele din Mumbai, din anul 2008, când au fost ucise 166 de persoane, printre care și șase americani.  

Recent, SUA a cerut Pakistanului să nu îi mai permită lui Hafiz Saeed să se deplaseze liber prin țară, să blocheze toate bunurile și veniturile grupurilor asociate cu el și să nu mai permită achiziționarea de arme de către grupul condus de acesta.

Anunțul SUA vine chiar înaintea de prima vizită în India după atentatele din 2008 a președintelui pakistanez Asif Ali Zardari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recompensa de 10 milioane de dolari pusă pe capul lui Hafiz Saeed îl plasează pe lista celor mai căutați oameni din lume. Cu 25 de milioane de dolari oferite de SUA pentru capturarea sa, liderul actual al rețelei al Qaida, Ayman al Zawahiri, este cel mai căutat terorist din lume. Șefii rețelei din Iran și Irak urmează pe lista neagră, fiecare cu câte 10 milioane de dolari.

  • Vezi AICI un interviu rar cu Hafiz Saeed, realizat de televiziunea Al Jazeera.