Cum vor creşte pensiile mici din 2024: Toate inechităţile vor fi corectate

Cum vor creşte pensiile mici din 2024: Toate inechităţile vor fi corectate Recalcularea pensiilor. Sursă foto: arhivă EVZ

Marcel Ciolacu spune că, în 2024, pensiile mici vor crește mai mult decât cele mari. Premierul a mai promis că 99% dintre inechități vor fi corectate.

Pensiile în 2024. Premierul Marcel Ciolacu a explicat că noua lege a pensiilor a fost promulgată. Din luna ianuarie, românii vor primi pensiile majorate cu rata inflaţiei. Şeful Guvernului a explicat că pensiile mici vor creşte mai mult decât cele mari.

Cum vor creşte pensiile în anul viitor

Şeful cabinetului de miniştri a spus că indexarea pensiilor va fi proporţională cu rata inflaţiei de 13, 8 la sută.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Deja noua lege a pensiilor generale a fost promulgată, intră în vigoare de la 1 ianuarie. Primul lucru care intră în vigoare este indexarea cu inflaţia - 13,8 la sută. Până la 1 septembrie se fac recalculări”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a spus că a avut întâlniri în acest sens cu factori de decizie pentru a se asigura că lucrurile vor merge bine.

„Am avut întâlniri şi cu doamna ministru. Şi cu reprezentanţi sindicali care lucrează la Ministerul Muncii şi în tot sistemul şi pe reorganizarea ministerului şi pe salarii şi pe recalculare ce presupune. Iar de la 1 septembrie va începe să se facă plăţile conform recalculărilor”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la România TV.

Pensiile de stat vor fi majorate substanțial.

Pensiile de stat vor fi majorate substanțial. Sursa foto: Arhiva EvZ

Premierul, despre corectarea inechităţilor

Premierul a explicat că 99 la sută dintre inechităţi vor fi corectate.

„Pensiile mai mici vor creşte mai mult decât cele mari. Se închid 99 la sută din inechităţi şi mi se pare corectă abordarea”, a spus şeful cabinetului de miniştri.

„M-am săturat să citesc de 32 de ani că gradul de sărăcie cel mai mare este... suntem ori pe ultimul, ori pe penultimul loc”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Legea pensiilor. Când cresc, de fapt, pensiile după recalculare

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, asigură pensionarii cu privire la Legea pensiilor. Aceasta susține că legea este sustenabilă, existând bani suficienți pentru pensii.

Ministrul Muncii anunță o creștere a pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2024. În anul 2024 vor exista două majorări ale pensiilor românilor. În acest moment, Guvernul lucrează la Legea bugetului pentru a permite aceste creșteri:

„Noi am făcut o lege bună, sustenabilă. Impactul bugetar suplimentar este de 0,6%, se lucrează la Legea bugetului în acest moment. În anul 2024 vom avea două majorări la pensiile românilor, una de la 1 ianuarie, cealaltă ca urmare a recalculării. Tuturor pensionarilor le transmit să aibă încredere în noi, pentru că suntem responsabili, suntem serioşi. Da, există bani de pensii”, a transmis aceasta.