Evenimentul Zilei > Actualitate > Peninsula – întâlnire cu Gorillaz pe malul Mureşului
Peninsula – întâlnire cu Gorillaz pe malul Mureşului

Peninsula – întâlnire cu Gorillaz pe malul Mureşului

Participanţii la festival îşi pot instala corturile, începând de astăzi, în spaţiul rezervat pe malul Mureşului.

Mâine, evenimentul începe, în forţă, cu trupe ca Vama, Therapy?, Kumm sau Chris.SU. Una dintre cele mai mari petreceri din Târgu-Mureş, Festivalul Peninsula, se mândreşte cu 84 de artişti internaţionali şi autohtoni invitaţi, care vor cânta pe cele patru scene pregătite pentru show-uri. Festivalul va începe mâine, va dura până pe 29 august şi este organizat pe malul Mureşului, lângă Complexul Weekend.

De la Prodigy la Gorillaz Sound System

Dacă anul trecut au făcut spectacol Nine Inch Nails, Prodigy, DJ Tiesto, dar şi Timpuri Noi, Grimus sau Şuie Paparude, ediţia de anul acesta a festivalului Peninsula va aduce mult mai multă muzică şi mult mai multe seturi ale DJ-ilor de peste hotare, dar şi de la noi.

Prima zi de festival, care are programată 20 de "reprezentaţii" până în zorii zilei, va fi deschisă de formaţiile Vama, Therapy? sau Kumm. Tot în prima zi, DJ-ul ungur Chris.SU va face warm-up la Terasa Kiss ( una dintre cele patru scene) pentru un alt DJ, Sub Focus, care va mixa de la ora 0.30. Apoi Chris.SU va prelua din nou scena, după setul britanicului.

Printre cele mai aşteptate concerte ale ediţiei din 2010 sunt cele oferite de trupa de nu metal din Bakersfield, California, Korn, în premieră în România, alături de Tricky, Gorillaz Sound System, Phoenix, Omega, Europe, the Rasmus sau Dub FX, la care se adaugă DJ-ii Mark Knight (Marea Britanie), Fedde le Grande (Olanda), Hernan Cattaneo (Argentina) sau Above and Beyond (Marea Britanie) – care vor mixa într-un loc dedicat special muzicii electronice, pe scena Freedom Music Arena.

Cea de-a doua zi de festival îmbie cu concertele celor de la The Rasmus (ora 21.00, pe scena Weekend Main Stage), urmaţi de Gorillaz Sound System, de la ora 23.00 pe aceeaşi scenă.

Cei ce se consideră fani Fedde Le Grand sau Şuie Paparude îşi vor putea vedea şi asculta preferaţii pe scena Freedom Music Arena, de la orele 1.00, respectiv 3.00 dimineaţa. Ultimele două zile de festival sunt dedicate trupelor Europe, Grimus, Zdob şi Zdub, dar şi celor de la Taxi sau lui Puya. Cei ce preferă mixurile vor avea parte, în ultima seară, pe Terasa Kiss, de Dub FX, iar warm-upul îl va asigura DJ Madd. După concertul australianului, pe scenă va urca Statik.

Tatuaje, filme şi multă muzică

Peninsularii sunt aşteptaţi la patru zile de muzică, dar se vor delecta şi cu pictură pe corp, tatuaje şi un cort de filme amplasat special, unde vor rula, zilnic, trei filme TIFF şi mai multe scurtmetraje premiate la Festivalul Alter native.

Capacitatea campingului pentru festival include circa 200 locuri de parcare, precum şi peste 1.500 de locuri pentru corturi. Pregătirile sunt la final, astfel încât Peninsula înce pe, oficial, mâine. Accesul în interior se va face pe bază de brăţară, începând de azi, de la ora 18.00. Tot azi se deschid casieriile de la intrare, iar o parte din casierii vor avea program non-stop.

Biletele se găsesc în reţeaua Eventim, pe site-ul www.eventim. ro, precum şi la o serie de adrese alternative menţionate pe site-ul oficial al evenimentului, www.peninsula.ro.

ANIMAT

DJ-show în seara a doua de festival

Gorillaz Sound System – patru personaje virtuale, 2D, Murdoc, Noodle şi Russell, alături de DJ Dan "The Automator" Nakamura şi rapperul Del Tha Funkee Homosapiens, îşi vor prezenta show-ul vizual unic în cea de-a doua seară de festival, timp de o oră şi jumătate.

Ei revin în România la un an de la show-ul susţinut la Sala Polivalentă, când au animat cam 5.000 de fani. Show-ul, construit în primul rând pe repertoriul celor de la Gorillaz, va prinde viaţă şi datorită elementelor grafice incluse.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: