Evenimentul Zilei > Justitie > Pedepse micșorate pentru șpăgarii de la Protecția Consumatorului – Brașov
Pedepse micșorate pentru șpăgarii de la Protecția Consumatorului – Brașov

Pedepse micșorate pentru șpăgarii de la Protecția Consumatorului – Brașov

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au redus de la opt la cinci ani de închisoare pedeapsa fostului şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Braşov Ionel Spătaru, judecat pentru luare de mită. Alexandru Muşat, un ofiţer SRI care a intermediat mita, a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Instanţa a admis recursurile formulate de Spătaru şi Muşat faţă de decizia pronunţată de Tribunalul Bucureşti la sfârșitul anului trecut, micșorând pedepselor celor doi. Spătaru a primit cinci ani de închisoare în loc de opt, iar Muşat a fost condamnat la trei ani cu suspendare în loc de patru cu executare. Spătaru urmează să plătească 26.000 de lei cheltuieli de judecată, iar Muşat 20.000 de lei. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.
A luat o mită de 60.000 de euro
Potrivit DNA, în perioada iulie – octombrie 2011, Spătaru, în calitate de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, a cerut de la administratorul unei societăţi 300.000 de lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, în mai multe tranşe, 70.000 de euro. ”Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să revoce o decizie prin care a fost închisă activitatea unui agent economic pe o perioadă de cinci luni”, se arată într-un comunicat al Direcției. Alexandru Muşat este acuzat de procurori că l-a ajutat pe Ionel Spătaru să primească 60.000 de euro din cei 70.000 de euro luaţi în total. Pe 12 octombrie 2011, Spătaru a fost prins în flagrant delict după ce a primit de la administratorul firmei, 60.000 de euro, în două tranşe.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News