Evenimentul Zilei > Justitie > Pedepse de tot râsul pentru interlopii litoralului
Pedepse de tot râsul pentru interlopii litoralului

Pedepse de tot râsul pentru interlopii litoralului

Erchin şi Beinur Nuredin au fost condamnaţi la câte un an de închisoare cu suspendare pentru şantaj. Comisarul de poliţie Cristinel Niţoi a fost achitat de Curtea de Apel Bucureşti.

Un alt inculpat, Mannix Pădure a primit o pedeapsă deun an şi jumătate de închisoare cu executare. Alături de aceştia, au mai fost condamnaţi Valentin Popa, la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, şi Emanoil Hanganu, la patru luni cu suspendare. Totodată, instanţa i-a achitat pe Mihai Nelu Balaban, în cazul căruia a constatat că este arestat în altă cauză, precum şi pe Ovidiu Constantin Pop, de asemenea arestat în alt dosar. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, la instanţa supremă.
Şantaj pe linie
În februarie 2011, Beinur Nuredin a fost acuzat de instigare la şantaj, şantaj în formă continuată,, ultraj contra bunelor moravuri şi două fapte de tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar Erchin Beinur, pentru şantaj în formă continuată şi patru infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Alături de aceştia a fost judecat şi ofiţerul de poliţie judiciară Cristinel Niţoi, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului şi conflict de interese.
Taxe de protecţie

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2000, interlopii percepeau taxe de protecţie, valoarea acestora ridicându-se la câteva mii de euro pe an, de la diverşi oameni de afaceri, în schimbul promisiunii că vor putea derula în linişte activităţi comerciale pe litoral. Victimele semnatare ale unor plângeri penale depuse la poliţie, erau descurajate în demersurile lor de soluţiile de netrimitere în judecată dispuse de sau prin intermediul acţiunilor întreprinse de ofiţerul de poliţie judiciară Cristinel Niţoi, inculpaţii reuşind astfel să stopeze cercetările în cauzele respective şi să muşamalizeze aflarea adevărului.
Protecţie înaltă
Cristinel Niţoi, au mai arătat anchetatorii, urmărea favorizarea membrilor familiei Beinur Nuredin, folosindu-se de autoritatea pe care o avea asupra celorlalţi poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Neptun, mai ales în perioadele în care a fost împuternicit la conducerea acesteia. Totodată, din probele anchetatorilor a mai reieşit că, pentru a-şi pune în aplicare planurile, inculpaţii recurgeau, de cele mai multe ori, la ameninţări cu moartea la adresa persoanelor vătămate şi a membrilor familiilor acestora, precum şi a martorilor, atât în mod direct, cât şi prin mesaje telefonice sau distrugeri de bunuri cu scopul intimidării.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: