Pe scurt

Pe scurt

Pretul curentului ar putea creste

UTILITATI. Pretul la curent ar putea sa creasca in perioada urmatoare din cauza deficitului de electricitate din regiunea Balcanilor, in urma inchiderii a doua reactoare nucleare de la Centrala Kozlodui, din Bulgaria, ne-au declarat surse din sistemul energetic. „Ori de cate ori exista un deficit, preturile cresc. In cazul electricitatii, vom asista probabil la trecerea multor eligibili la reglementati, adica la Electrica. Atunci va trebui sa dam mai mult curent Electricii, si cum curent ieftin nu prea mai e, Electrica va furniza electricitate mai scumpa”, au spus sursele citate. In prezent, Hidroelectrica se confrunta cu debite scazute ale apelor, iar stocurile de carbune pentru producerea energiei termo sunt foarte mici. (Cristian Matache)

Carrefour creste, dar sub asteptari

Rezultate. Vanzarile hipermarketurilor Carrefour din Romania au crescut anul trecut cu 23,2a fata de anul precedent, pana la 536 milioane de euro. Estimarile companiei tinteau mai sus, la 600 de milioane de euro. Compania si-a propus sa ajunga la afaceri anuale de 1 miliard de euro in 2010, ne-a declarat directorul general, Jacobo Celestino. Reteaua Carrefour din Romania include sapte hipermarketuri, valoarea totala a investitiilor depasind 220 de milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

32 de investitori vor protocol de stat

Licitatie. Un numar de 21 de investitori au cumparat, pana ieri, dosarul de prezentare a Hotelului Triumf din Bucuresti, in timp ce documentatia aferenta Clubului Floreasca a fost achizitionata de 11 firme. Imobilele vor fi scoase la vanzare prin licitatie la un pret total de pornire de 78 milioane euro, fara TVA.