Pe sârmă cu bicicleta, fără plasă, la 80 de metri de sol | VIDEO

Pe sârmă cu bicicleta, fără plasă, la 80 de metri de sol | VIDEO

Un tânăr care se trage dintr-o familie de temerari a reuşit să parcurgă 30 de metri cu bicicleta pe o sârmă, scrie The Telegraph.

De obicei, aceşti maeştri ai echilibristicii montează o plasă de siguranţă sub sârmă. Nik Wallenda, descendent al unei familii de echilibrişti cu o istorie fabuloasă, a parcurs cei 30 de metri dintre două hoteluri ale staţiunii Paradise Island Atlantis, din Bahamas, fără a fi asigurat de o plasă.

Tânărul a pedalat la o înălţime de 80 de metri de sol. După ce a încântat turiştii cu acest număr, tânărul a oferit o nouă demonstraţie. Nik Wallenda a mers 610 metri pe o sârmă suspendată la 76 de metri deasupra unei rezervaţii marine în care trăiesc numeroşi rechini, piranha şi baracude. Vrea să traverseze Marele Canion

"Astăzi am decis să urc pe sârmă, deşi condiţiile nu erau deloc bune. Au fost câteva fulgere, vântul a bătut destul de tare şi a fost prima traversare fără tatăl meu", a spus Wallenda.

Ne puteți urmări și pe Google News

"A fost una dintre cele mai dificile decizii din viaţa mea. Şi cea mai grea probă. Dar istoria şi tradiţia familiei îmi spun că spectacolul trebuie să continue", a adăugat el.

Nik Wallenda este strănepotul celebrului echilibrist Karl Wallenda, care a murit în 1978, după ce a căzut de pe sârmă în timpul unei demonstraţii din Puerto Rico.

Nik Wallenda spune că marele său vis este traversarea pe sârmă a Marelui Canion. "Vreau să fiu primul care o face şi am obţinut deja permisiunea", a încheiat el. <object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/N3C1UlVGwX4?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/N3C1UlVGwX4?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object> VEZI ŞI: Site-ul lui Nik Wallenda Articolul Wikipedia despre mersul pe sârmă