Evenimentul Zilei > Actualitate > PDL şi-a trecut un sediu la RA-APPS, primul pas pentru cumpărare
PDL şi-a trecut un sediu la RA-APPS, primul pas pentru cumpărare

PDL şi-a trecut un sediu la RA-APPS, primul pas pentru cumpărare

Sediul în care stă cu chirie la stat PDL Bucureşti - o clădire în stil brâncovenesc din zona centrală a Capitalei - a fost trecut ieri, prin hotârâre de guvern, din administrarea Ministerului Afacerilor Externe în cea a Regiei Autonome Administraţia Protocolului Patrimoniului de Stat (RA-APPS).

Transferul ar avea ca motivaţie, susţin surse din partid, intenţia PDL de a cumpăra acest sediu, preţurile tranzacţiilor de până acum ale RAAPPS fiind de altfel sub cele de pe piaţa imobiliară. Într-un punct de vedere trimis EVZ, MAE susţine însă că „hotărârea a fost luată pe considerentul că RA-APPS este instituţia avizată să gestioneze spaţiile închiriate”.

Fostul birou al lui Băsescu, patronat de MAE

Clădirea din Mogrogan, nr. 22, în care funcţionează filialele Bucureşti şi Ilfov, este folosită de PDL ca sediu central de campanie în toate confruntările electorale. În acest sediu şi-a avut biroul Traian Băsescu înainte de a se muta la Cotroceni şi tot de aici a coordonat filialele PDL pe 6 decembrie, în turul al doilea al prezidenţialelor. În prezent, în Modrogan, 22 îşi are biroul ministrul Internelor, Vasile Blaga.

Deşi după Revoluţie PD şi apoi PDL a fost singurul care s-a instalat în clădire, imobilul cu o suprafaţă construită de 788 metri pătraţi şi un teren de 2.062 metri pătraţi este administrat, de 17 ani, de MAE. Ministerul nu l-a foslosit însă niciodată, trecându-l acum, cu tot cu contractul de închiriere, tariful vechi şi chiriaş, la RA-APPS, instituţie controlată de PDL şi care îl poate scoate la vânzare.

Transferul MAE-RAAPPS a fost parafat în şedinţa de guvern din 31 martie, sub semnătura premierului Emil Boc, iar predarea imobilului, cu tot cu mijloacele fixe şi mobilier urmează să fie făcută în 60 de zile.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News