Evenimentul Zilei > Actualitate > PDL află mâine dacă se dizolvă sau nu
PDL află mâine dacă se dizolvă sau nu

PDL află mâine dacă se dizolvă sau nu

Tribunalul Municipiului Bucureşti a luat astăzi în discuţie cererea de dizolvare a PDL, dar a amânat pronunţarea pentru ziua de vineri.

Procesul a fost intentat de preşedintele Partidului Democrat, Viorel Rînghilescu. Acesta cere radierea PDL din Registrul Partidelor Politice pe motiv că formaţiunea nu a depus la Tribunalul Bucureşti, în termenul legal, modificările aduse la Statutul partidului, cu prilejul congresului partidului din mai. Acesta a motivat că, potrivit legii partidelor politice, orice modificare a Statutului şi programului unui partid se comunică, în mod obligatoriu, Tribunalului Bucureşti în termen de 30 de zile. Ulterior, pe baza acestei plângeri, USL a cerut la rândul său Procurorului General, Laura Codruţa Kovesi, să radieze PDL din registrul partidelor politice.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a afirmat că partidul nu are emoţii şi că este în legalitate. "Din punctul nostru de vedere legea este cât se poate de clară, totul e să o citeşti cu un ochi de jurist obiectiv şi nu să o citeşi prin lentile politice sau mânat de ură împotriva PDL", spune Voinescu. El a explicat că rostul procedurii de înregistrare a modificărilor la statut este acela de a fi publicate în final în Registrul Partidelor Politice, care este "un registru de publicitate, aşa cum este Registrul Comerţului" şi că "înscrierea în aceste registre nu constituie dreptul, ci îl fac public".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News