Pavel Stratan: "Eu în trafic scriu versuri"

Pavel Stratan: "Eu în trafic scriu versuri"

În prag de lansare a unui album, cântăreţul vorbeşte despre pasiunea pentru hip-hop, Bucureşti şi îi descrie pe cei doi copii ai săi, Cezar şi Cleopatra.

Pavel Stratan lansează, astăzi, albumul "Amintiri din copilărie Vol. IV", ce conţine atât piese "moldoveneşti", cât şi de dragoste sau hip-hop. Cântăreţul a povestit într-un interviu acordat "Evenimentului zilei" despre material şi a descris, printre altele, viaţa de tată bucureştean a doi copii.

EVZ: Ce are diferit "Amintiri din copilărie Vol. IV" faţă de albumele precedente? Pavel Stratan: Trei piese de pe album sunt înspre hip-hop, stil care îmi place foarte mult, trei piese sunt de dragoste - cântate literar, nu cu accent moldovenesc, cinci piese sunt cântate cu Cleopatra. Dar, ca stil, nu au lipsit nici băutura, nici jocurile de cuvinte. Acest album sper să fie ascultat de un public puţin mai larg. Cred că o să mai câştig câţiva fani.

Apare şi Cezar (fiul solistului - n.r.) pe album? El apare, dar nu am pus accent pe asta, pentru că nu am făcut piesa pentru el. Lui i-a plăcut, a cântat şi am înregistrat. Dacă o să îl lansez în muzică, o să apară cu albumul lui.

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce cinci ani de lucru la material? Pentru că prima dată când am început lucrul, multe dintre piese i le-am dat Cleopatrei pentru albumul "La vârsta de trei ani". Apoi, când am început iar să scriu, i-au plăcut piesele şi le-a luat pentru "La vârsta de cinci ani". Pe urmă, a apărut Cezar şi am început să îi fac lui piese. Şi acum am spus că trebuie să scot al patrulea album pentru fanii mei. Am scos albumul şi mă străduiesc să închei cu amintirile din copilărie.

Ce urmează după "Amintiri din copilărie"? Poate o să urmeze "Amintiri din adolescenţă".

Pe viitor, o să întâlnim piese hip-hop sau de dragoste sau în stilul tău cunoscut? Nu ştiu ce o să urmeze. Îmi place foarte mult hip-hop-ul. Nu e exclus ca Cezar să meargă înspre genul acesta, pentru că şi lui îi place foarte mult. De pe albumul meu, îi plac mai mult piesele hip-hop decât celelalte, înseamnă că el poate să meargă pe stilul acesta. Dar nu ştiu ce o să îmi dicteze sufletul pentru următorul album.

Vei continua turneul de promovare? Deja am avut prin ţară 30 de concerte şi, până de Crăciun, cred că o să mai am vreo 10. Iar în primăvară o să trec şi oceanul - pentru două concerte în Canada şi două în Statele Unite ale Americii.

Ce fel de muzică faci? Încă nu am înţeles ce fel de muzică fac, dar nu cred că este important pentru mine. Important este că există lume care o ascultă şi îi place. Dar dacă nimeni nu ştie în ce categorie se încadrează muzica mea, nici eu nu pot să spun.

Cu cine ai vrea să colaborezi din lumea hip-hop? Am colaborat cu Zale, dar cu oricine mi-ar propune aş face o piesă. Sunt fan Paraziţii.

Ce planuri ai pentru familiastratan.ro? Vreau să fac nişte schimbări pe site şi vreau să îl dezvolt în aşa fel încât oricine ar intra pe acest site să ştie unde cânt, ce fac copiii - să ştie tot. Aşa ar fi normal. Şi cred că într-o lună de zile o să fie gata.

Pe Cleopatra când o revedem pe scenă? La anul, poate o să scoată ceva singură. Ea scrie versuri şi face muzică. Studiază pianul de doi ani, e foarte bună şi nu e exclus să iasă la anul cu un album.

În 2009 ai declarat că Cezar va cânta în doi ani. Începe în curând sau mai aşteptaţi? Nu ştiu. El deja are pe albumul meu două piese. Am nişte piese pregătite pentru el, dar trebuie să îmi dovedească că le merită.

V-aţi mutat de curând în Bucureşti... Da. De la 1 septembrie.

Ce v-a făcut să luaţi decizia aceasta? Timp de trei ani, cât nu i-am lansat nimic Cleopatrei, mă întreba foarte des: "Tati, noi mai cântăm? Mai facem ceva? Pentru că mi-e dor de scenă". Şi eu i-am răspuns că nu vreau să amestec şcoala cu showbiz-ul şi şcoala e pe primul loc. Dar a spus că, oricum, vrea să scoată ceva. Şi ne-am gândit că trebuie să ne întoarcem unde ne-am lansat, ca să mergem pe drumul pe care am pornit. La noi nu aş avea puterea de a merge mai departe, nu cred că îl puteam lansa la noi. Oricum, aici drumurile sunt deja deschise şi cărările sunt bătute. Aşa şi cu Cleopatra, dacă ea voia să continue cu muzica, trebuia neapărat să ne întoarcem în Bucureşti.

Cum s-au adaptat copiii? Cu lucrurile uşoare şi dragi foarte repede te obişnuieşti. Nu ştiu cine ar fi în locul Cleopatrei sau al lui Cezar şi să nu se acomodeze cu lumea din jur. Ei au venit aici ca acasă şi aşa se simt. Mai ales pentru Cleopatra nu e atât de mult de când nu a stat în Bucureşti. Noi am stat patru ani în oraş, apoi am plecat trei ani. Nu îi e nimic străin. Familia noastră se simte bine oriunde, când suntem împreună.

Vă înţelegeţi cu vecinii? Nu prea cunosc vecinii, dar cred că ne înţelegem. Noi nu cântăm tare, nu deranjăm pe nimeni. Eu sunt un om care întotdeauna s-a temut să deranjeze pe cineva. Acelaşi lucru l-am cerut şi eu de la vecinii mei - să nu fiu deranjat. Dacă aş fi deranjat, cu siguranţă aş schimba locuinţa.

Ce nu îţi place la Bucureşti? Nu există aşa ceva. Îmi place absolut tot.

Inclusiv traficul? Dar eu în trafic scriu versuri. Mă simt foarte bine aici, din toate punctele de vedere.

Ce cadou îi faci lui Cezar de ziua lui? El i-a scris lui Moş Crăciun că vrea o "făbricuţă de ciocolată". Şi m-a întrebat cât de mare este, dacă încape la noi în casă. Eu ştiu că ar vrea un iPod şi are toate şansele să îl primească. I-am scris şi eu lui Moş Crăciun că merită. E un copil foarte cuminte şi modest. Cezar e micuţ, dar nu cred că există copil mai modest decât Cleopatra. Niciodată nu am auzit să spună că merită ceva pentru că ea cântă. Eu am noroc de copii. Sunt copii care se trezesc dimineaţa cu zâmbetul pe faţă şi adorm seara la fel. Cezar vrea să facă orice fac eu - sport, mâncare, să cânte. Nici noi nu îi lăsăm cu bone, copiii întotdeauna sunt cu noi şi cred că din această cauză s-au format aşa. Ne e foarte uşor să comunicăm. Nu există neînţelegeri, isterii. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/qM44eouOhbI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/bn6dWoZ-rss" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> "Nu ştiu ce o să îmi dicteze sufletul pentru următorul album." PAVEL STRATAN, cântăreţ