Paştele la Paris, mai ieftin decât la mănăstirile Moldovei

Paştele la Paris, mai ieftin decât la mănăstirile Moldovei

Pentru Sărbătorile Pascale, preţurile variază între 695 de lei, în Bucovina, şi 500 de euro, în capitala Franţei.

Pentru perioada concediului pascal de anul acesta, ofertele sunt pentru mai toate buzunarele. Pensiunile din zona Moldovei „îşi fac planul” bazându-se pe crezul în valorile tradiţionale ale românilor. Un ou încondeiat şi o masă festivă tradiţională se bat cot la cot cu felia de brânză mucegăită din ţara lui Balzac.   Europa Occidentală „se vinde” însă cu reduceri substanţiale pentru cei care doresc să profite de un miniconcediu.

Margaretele pensiunilor sunt scumpe

Oferta „Casei Humor” pentru patru nopţi este de 900 de lei/persoană şi 750 de lei pentru trei zile. În această sumă sunt incluse patru cine, o masă festivă de Paşte, o demonstraţie de încondeiere a ouălor şi, pentru a păstra totuşi o notă de modernism, o oră de saună. Administratorul pensiunii, Geta Ungureanu, declară că „alegi România pentru că e mai ieftin, ai frumuseţea zonei care stă să-nverzească, arta culinară, plus slujba de Înviere şi Luarea Luminii. Eu numi imaginez să petrec Paştele în altă parte decât acasă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trei nopţi în Bucovina, la Putna lui Ştefan sau la Voroneţ, costă între 695 lei la o cameră cu pat dublu şi 1.260 lei pentru un apartament matrimonial. La pensiunea „Ţara Fagului” din Suceviţa, preţurile pleacă de la 305 euro de persoană, pentru un pachet în perioada 2-6 aprilie. În această sumă sunt incluse plimbări cu trăsura, masa festivă de Paşte, cu miel la proţap şi băuturi tradiţionale, preparate în casă.   „Oraşul Luminilor nu este atât de savuros”

La Paris, lucrurile se schimbă radical: fără mănăstiri şi tradiţii, românii care călătoresc în cuplu plătesc pentru o perioadă de cinci zile, la Hotelul Ibis Berthier (trei stele), 500 de euro. În Duminica Mare, în locul slujbelor, călătorii în Oraşul Luminilor descoperă marile bulevarde ale Capitalei Modei. Agenţiile noastre nu recomandă Parisul pentru sărbătorirea Paştelui, întrucât oraşul „nu este atât de savuros”, iar singurul lucru care mai aminteşte românilor de ţară sunt mesajele primite pe telefon.   Pentru 600 de euro, grupurile de 20 de persoane beneficiază de patru nopţi de cazare cu mic dejun la Hotel Marriott Rive Gouche, de patru stele. Preţul include biletul de avion la Air France, transportul la hotel, mai puţin taxa de aeroport de 120 de euro şi intrările la obiectivele turistice. Pentru o cameră single, turistul va trebui să plătească încă 255 de euro.   La trei stele, preţurile mai scad puţin, însă nesemnificativ. Patru nopţi petrecute pe malurile Senei, la Hotel Mercure Paris La Defense Parc, ajung la 470 de euro (fără taxe) pentru o persoană, incluzând transportul cu Air France şi un tur de oraş. 100%  este gradul de ocupare la pensiunea „Casa Humorului” încă din luna februarie, pentru Sărbătorule Pascale de anul acesta