Pasajul Baneasa, gata in 2008

Pasajul Baneasa, gata in 2008 Sursa foto: Arhiva EvZ

Lucrarile la pasajul rutier de la Aeroportul "Aurel Vlaicu" vor fi terminate in 2008, cu un an intarziere fata de planul initial.

Fostul ministru al transporturilor, democratul Radu Berceanu, considera ca principalul vinovat pentru aceasta situatie este premierul Calin Popescu-Tariceanu, care nu a aprobat la timp indicatorii tehnico-economici.

„Daca primul-ministru era consecvent si stia sa urmareasca un proiect, pasajul era terminat in acest an, nu in 2008”, a afirmat democratul. In plus, Berceanu il acuza pe actualul detinator al porofoliului de la Transporturi, liberalul Ludovic Orban, ca nu a luat in calcul venirea iernii si ca termenul propus de acesta ar putea fi extins.

De cealalta parte, Ludovic Orban il acuza pe predecesorul sau ca a ordonat inceperea lucrarilor la tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti fara sa faca exproprierile necesare si fara sa aiba finantari.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ceea ce se lucreaza este un tronson experimental. Deja firmele constructoare au avut probleme cu proprietarii din cauza faptului ca predecesorul meu si cu fostul sef al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale au dispus inceperea lucrarilor fara a face exproprierile si a preda amplasamentele, existand probleme la ora actuala in instanta”, a declarat Orban, dupa ce a inspectat impreuna cu premierul Tariceanu lucrarile de modernizare a Drumului National 1.