Măsura are legătură cu pandemia de coronavirus care a izbucnit în Wuhan şi care a cucerit planeta în prezent.

Autorităţile de la Beijing cred că tradiţionalul consum de carne de pisică şi câine, coroborat cu acela al liliacului cu potcoavă, ar sta la baza apariţiei coronavirusului.

Totuşi, măsura poate stârni un val de nemulţumire în rândul majorităţii chinezilor, care consideră carnea de câine ca o delicatesă în multe regiuni ale ţării. Rămâne de urmărit cu atenţie ce se va întâmpla în China după anunţ.

Între timp, senatorul Marius Marinescu, cunoscut ca un redutabil apărător al drepturilor animalelor, a reacționat în urma acestui demers fără precedent al mai-marilor de la Beijing.

„Dintotdeauna câinele a fost cel mai bun prieten al omului. L-a ajutat în tot parcursul existenței sale să vâneze, i-a fost credincios, l-a păzit, l-a salvat din situații dificile, precum cutremure și alte calamități naturale.

Noi, iubitorii de animale, salutăm demersurile autorităților din China! M-am bucurat foarte mult la aflarea acestei vești. Sperăm să vedem și o lege de protecție a animalelor de companie și numai, precum avem noi în România Legea ‘Marinescu’.

Este de salutat faptul că, în sfârșit, China dorește să interzică acest consum al cărnii de câine și de pisică. S-ar putea ca autoritățile din China să se fi speriat de coronavirus.

Acum ne uităm cu alți ochi la poporul chinez! Vreau să punctez și să amintesc faptul că regretatul ministru Florea Dumitrescu, președintele Asociației de Prietenie România-China, încă de dinainte de 1990, m-a rugat să preiau eu conducerea acestei asociații.

Principalul motiv pentru care nu am fost de acord a fost faptul că o mare parte a poporului chinez consuma carne de câine și pisică. a subliniat Marinescu.

Apel pentru înființarea Poliției Animalelor în România!

Noi am militat foarte mult pentru această decizie. Am vorbit cu nenumărați ambasadori ai Chinei la București și le-am solicitat acest lucru în numele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM).

De asemenea, felicităm și iubitorii de animale, ong-urile din China, pentru că au reușit acest act de normalitate. Acum le-ar trebui și o lege de protecție a animalelor, precum și o Poliție a Animalelor pe care ne-o dorim și noi în România.

Pe această cale fac un nou apel pentru înființarea Poliției Animalelor în România!

Doresc să mai punctez faptul că iubitorii de animale din România și Republica Populară Chineză ar putea fi o punte de legătură cu privire la dezghețarea relațiilor economice dintre cele două state.

De asemenea, ar fi bine dacă am lua modelul Chinei cu privire la anticorupție, ceea ce la noi nu există” a declarat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.