Mai mult de atat, oricine poate arata bine cu parul carunt, a adaugat Diana Lewis Jewell, fondatoarea centrului Going Gray, Looking Great.

Insa, intr-adevar, ingrijirea si intretinerea lui necesita mai multe cunostinte decat in cazul unui par negru, clasic, de exemplu.

Primul sfat oferit de specialistii revistei americane Prevention este sa nu recurgi la o trecere prea brusca la gri, ci una treptata. Ai observat cateva fire carunte? Apeleaza la un hairstylist care sa iti uniformizeze culoarea intr-un gri dorit, in mod treptat. Astfel, nu-ti vei distruge podoaba capilara si te vei obisnui mai usor cu culoarea parului.

Al doilea sfat tine de textura. Griul are tendinta de a-si pierde mult mai repede din stralucire decat alte culori si chiar prezinta riscuri mai mari de a dezvolta schimbari de nuante pe alocuri. Din acest motiv, este indicat sa iti iei un sampon special destinat pentru ingrijirea parului gri si chiar o spuma pe care sa o aplici periodic pentru a-ti reimprospata culoarea. Continuarea pe Lyla.ro.