Partidele au declanşat cursa înarmărilor cu vedete

Partidele au declanşat cursa înarmărilor cu vedete

Introducerea votului uninominal a stimulat partidele să atragă în politică vedete. Deocamdată, cele mai multe reuşite le-a înregistrat PNL.

Liberalii au reuşit să atragă în rândurile lor două vedete din lumea muzicală: cântăreţul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu şi compozitorul Mihai Pocorschi. În schimb, ei au fost refuzaţi atât de fosta atletă Gabriela Szabo, cât şi de fostul campion olimplic la canotaj Ivan Patzaichin.

Social-democraţii au fost refuzaţi de fostul tensimen Ilie Năstase, care a avut o experienţă nefericită în 1996, când a candidat din partea PDSR la Primăria Capitalei, dar a pierdut în faţa lui Victor Ciorbea. Un răspuns negativ a primit Geoană şi de la fosta campioană olimpică la gimnastică Nadia Comăneci. Geoană aşteaptă încă un răspuns de la singurul român care a ajuns în spaţiu, Dumitru Prunariu. Deşi a încercat racolarea câtorva personaje cu notorietate, preşedintele PSD a taxat cu dispreţ goana unor partide după „vedete mai mult sau mai puţin comice“. „Ideea că mergi pe stradă şi te uiţi la un tabloid şi o iei pe doamna cutare şi pe domnul cutare doar pentru că au notorietate este străină spiritului pesedist. Această disperare a unor partide arată efortul de a masca lipsa de oameni“, a comentat ieri Geoană.   În PDL s-a discutat intens despre o candidatură a şefului LPF Dumitru Dragomir, plecat de la PRM, dar în cele din urmă au triumfat adversarii acestei variante. Democrat-liberalii au luat în calcul atragerea fostul fotbalist Ilie Dumitrescu, dar intenţia nu s-a materializat. Corneliu Vadim Tudor o va arunca în luptă pe actriţa Oana Zăvoranu.

Ne puteți urmări și pe Google News