Evenimentul Zilei > Actualitate > Participanții la protestul de la metrou vor răspunde penal. Bode: „Legea este lege pentru toți”
Participanții la protestul de la metrou vor răspunde penal. Bode: „Legea este lege pentru toți”

Participanții la protestul de la metrou vor răspunde penal. Bode: „Legea este lege pentru toți”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a anunțat că cei care au participat la protestul de la metrou vor plăti în fața legii.

Lucian Bode a declarat că într-o astfel de situație, compania ar fi trebuit să asigure măcar o treime din capacitatea de transport.

Lucian Bode: “Legea este lege pentru toți”

„Legea este lege pentru toţi. În condiţiile în care îţi asumi să declanşezi un conflict, fie el şi spontan, trebuie să ştii să în stare de alertă acest lucru este ilegal. Când declanșezi un conflict de muncă, în ceea ce priveşte transportul publici cu metroul, trebuie să ştii că ai obligaţia legală să asiguri minim o treime din transportul cu metroul în Bucureşti. Din păcate, aceste lucruri au fost desconsiderate de cei care participă la acest conflict de muncă spontan şi în consecinţă vor suporta prevederile legale în vigoare. (…) Noi am deschis un dosar de urmărire penală în sensul în care nu sunt respectate prevederile legale privind asigurarea continuității transportului public. (…) Aceste încălcări ale legii vor trebui să fie clarificate în instanță. Cine şi-a sumat să facă o astfel de acţiune, fie ea şi spontană, va plăti în faţa legii”, a afirmat ministrul de Interne.

Și de această dată ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și-a exprimat speranța că acest conflict provocat de angajații Metrorex va putea fi rezolvat cu ajutorul dialogului civilizat și nu prin intervenția forțelor de ordine.

Totodată, el a mai menţionat că din partea conducerii Metrorex a fost primită o plângere în care pe protestatarii de la metrou sunt acuzaţi de sabotaj şi terorism, plângerea fiind înaintată de urgenţă către DIICOT.

Poliţia Capitalei a anunţat, vineri, că a declanșat cercetări, sub supravegherea procurorilor, cu privire la declararea grevei de la metrou de către organizatori cu încălcarea prevederilor legale, nefiind asigurate serviciile de transport la cel puțin o treime din activitatea normală.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, Poliţia Capitalei a anunţat şi că a fost primită o sesizare din partea Metrorex, privind încălcarea art. 1 din Legea 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului.