Evenimentul Zilei > Politica > Parlamentarii au votat retrimiterea raportului privind constituirea Comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 la Comisiile juridice
Parlamentarii au votat retrimiterea raportului privind constituirea Comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 la Comisiile juridice

Parlamentarii au votat retrimiterea raportului privind constituirea Comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 la Comisiile juridice

Plenul Reunit al Senatului și Camerei Deputaților a votat, astăzi, retrimiterea la comisie a proiectului de formare a Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009.

Propunerea de retrimitere a trecut cu 278 de voturi pentru, 17 împotrivă. Formarea comisiei de anchetă a fost amânată cu o săptămână.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că se va retrimite acest raport la comisie pentru a se schimba obiectivele comisiei pentru că acestea se suprapun cu ancheta Parchetului General.

”Cu lipsa de imoralitate care mă caracterizează, vreau să vă precizez că nu este niciun pas înapoi, doar luând act de trezirea bruscă a Parchetului General după opt ani, care a copiat fix obiectivele comisiei, am decis să retrimitem la comisie pentru a schimba aceste obiective”, a subliniat Dragnea.

„Contrar opiniilor exprimate până acum, solicit Camerelor reunite să votăm astăzi derularea acestei anchete și constituirea acestei comisii de anchetă pentru alegerile din 2009 și vreau să vă dau câteva motive pentru care solicit acest lucru. Primul motiv este că PSD-ul trebuie să se facă de râs până la capăt și cred că ar fi un bun exercițiu. Al doilea motiv: poate această comisie îi va aduce aminte PSD-ului că în anul 2009, în secțiile de votare, eu aveam un singur reprezentat, iar marea alianță politică care îl susținea pe domnul Geoană, avea reprezentant PSD, PNL, UDMR, PC. Deci, poate vreți să explicați cum a reușit să fure unul singur, când patru hoți erau cu mâinile prin buletinele de voturi. Alt argument pe care aș vrea să vi-l dau: au fost renumărate voturile nule, buletinele anulate. Au fost 134.000 de buletine anulate. La renumărare, urmare a deciziei constituționale, s-a constatat că alianța PSD-PNL-UDMR-PC îmi furase mie 3.000 de voturi. 

Vă mai dau un exemplu: în Diaspora, acolo unde credeați că ați câștigat, eu am luat 76%, în timp ce Geoană a luat doar 23%.

O altă sugestie pe care v-o fac este să citiți cartea lui Miron Mitrea, care arată cum furați voi în secțiile de votare. Ar fi un bun material de studiu pentru această comisie.

Ca să fiți cu adevărat glorioși până la capăt, și eu îl propun pe domnul Dragnea șef al unei comisii ca să ancheteze alegerile din 2009”, a punctat liderul PMP, Traian Băsescu, în plenul Parlamentului”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: