Evenimentul Zilei > Politica > PARLAMENTARUL PNL care a INTRAT în RĂZBOI cu „IDEOLOGIILE STRĂINE”: „Am sesizat și IMPLICAREA AMBASADEI Statelor Unite”
PARLAMENTARUL PNL care a INTRAT în RĂZBOI cu „IDEOLOGIILE STRĂINE”: „Am sesizat și IMPLICAREA AMBASADEI Statelor Unite”

PARLAMENTARUL PNL care a INTRAT în RĂZBOI cu „IDEOLOGIILE STRĂINE”: „Am sesizat și IMPLICAREA AMBASADEI Statelor Unite”

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a pornit o luptă aprigă cu unele pericole ideologice, în opinia sa, care se manifestă în societatea românească. Mai exact, parlamentarul a vorbit despre evenimentele de la Focșani care se remarcau prin discuții despre comunitatea LGBT și discriminare. Activiștii invitați urmau să aibă un dialog deschis cu liceenii din județul Vrancea.

Politicianul din PNL a deplâns influența negativă care ar fi susținută, într-un fel sau altul, de Ambasada SUA.. Daniel Gheorghe a reamintit prevederile Constituției cu privire la educarea copiilor de către părinți.

 

„Recent au avut loc, la București și apoi la Focșani, niște tensiuni pe fondul unor dezbateri și vizionări organizate de niște ONG-uri din zona revoluției culturale relativiste, post anii '60, o zonă care presupune și forme de ideologie care nu sunt întrutotul în direcția valorilor creștine.

În primul rând, conform Constituției, în articolul 29, se spune clar că părinții au dreptul de a-și educa copiii conform propriilor convingeri. Este dreptul părinților de a permite sau a nu permite prezența propriilor copii la o serie de evenimente care se pot transforma în forme de propagandă pentru anumite curente ideologice sau pentru anumite forme de comportament care corespund mai puțin formelor de conduită unanim acceptate derivate din tiparul cultural creștin din România.

Cred că Ministerul Educației ar trebuie să privească mai multă atenție aceste tentative de manipulare și persuasiune care apar în spațiul public românesc pe fondul unor ideologii străine de ceea ce reprezintă civilizația și cultura noastră.

Din păcate, am sesizat și implicarea Ambasadei Statelor Unite în astfel de evenimente. Pentru mine, societatea americană – o societate creștină, capitalistă, liberă – înseamnă foarte mult și cred că putem învăța de la americani  mult mai multe despre capitalism, despre democrație, despre părinții fondatori ai SUA și mai puțin despre transgenderi, mai puțin despre experimente sociale și tot felul de ideologii deconstructiviste apărute în ultimii 40-50 de ani sub forma unor experimente sociale”, a spus deputatul PNL.

Liberalul a cerut intervenția Ministerului Culturii.

„Așadar, Ministerul Educației trebuie să ia atitudine și să protejeze ceea ce înseamnă libertatea de conștiință, libertatea de valori și capacitatea părinților de a-și educa copiii conform propriilor convingeri și nu conform unor idei radicaliste care văd că se insinuează tot mai des în societatea românească”, a afirmat, miercuri, Daniel Gheorghe în Parlament.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News