Evenimentul Zilei > Actualitate > Pariorii, MARE ATENȚIE! Fiscul v-a pregătit o surpriză neplăcută
Pariorii, MARE ATENȚIE! Fiscul v-a pregătit o surpriză neplăcută

Pariorii, MARE ATENȚIE! Fiscul v-a pregătit o surpriză neplăcută

Ai avut câștiguri la pariurile online? Ei bine, trebuie să știi că ești obligat să te prezinți la Administrația Financiară de care aparții și să plătești impozit

Legea jocurilor de noroc a fost modificată și votată, lege care printre altele stabilește și noi norme de impozitare a veniturilor obținute din activitățile de jocuri de noroc autorizate. În concluzie, impozitele pentru pariuri se plătesc astfel:

Pentru câștigurile obținute la agențiile de pariuri stradale, jucătorul prezintă un act de identitate atunci când își ridică câștigul, iar impozitul este reținut direct din acesta. Jucătorii nu trebuie să mai declare nimic la ANAF la final de an.

Pentru câștigurile obținute la agențiile și casele de pariuri online autorizate, jucătorul trebuie să țină o evidență a retragerilor efectuate (sau să solicite operatorului acest lucru), iar pe baza acestei evidențe trebuie să completeze declarația către ANAF (formularul 200) până la 25 mai pentru anul precendent. În baza acestei declarații acesta va fi înștiințat de ANAF cât datorează impozit pentru câștigurile realizate și are termen de plată 60 de zile.

 

Iată o scrisoarea trimisă de reprezentanții unei case de pariuri către un jucător:

Stimate client,

Prin prezenta te informăm că figurezi în evidenţele noastre cu venituri obţinute din activitatea de pariuri on-line, organizată pe platforma Casa Pariurilor, în perioada 01.01.2016 – 31.12.2016. Această informare este efectuată în temeiul prevederilor articolului 110, paragraful 12, litera a, din Noul Cod Fiscal, în baza cărora îţi punem la dispoziţie documentul din anexă, în care vei regăsi lista veniturilor realizate. Conform prevederilor de la litera b a aceluiaşi articol, Casa de pariuri va informa Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu privire la câştigurile tale realizate în 2016. 

Îndatorirea noastră este să informăm, obligativitatea ta, conform legislaţiei în vigoare, este să completezi Declaraţia 200, care poate fi descărcată de pe site-ul anaf.ro, şi să o depui până în data de 25 mai 2017, la sediul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de care aparţii. Dacă ai nelămuriri, te rugăm să nu eziţi a ne contacta.