Părinţii fac colectă pe Facebook pentru grădiniţa copiilor. Actualul sediu e de pe vremea lui Moş Ion Roată

Părinţii fac colectă pe Facebook pentru grădiniţa copiilor. Actualul sediu e de pe vremea lui Moş Ion Roată

Reţeaua de socializare îşi dovedeşte utilitatea. Campania are succes, mai multe firme anunţând că donează materiale de construcţii. Actuala grădiniţă e într-o casă construită în 1849

Mai mulţi părinţi din comuna suceveană Ipoteşti au făcut o pagina pe site-ul de socializare Facebook, pentru a strânge fonduri pentru o nouă grădiniţă pentru copiii lor. Actualul sediu care îi găzduieşte pe copii este o casă veche de exact 162 de ani, fiind construită pe vremea paşoptiştilor.

Copii şi şoareci

Pe pagina de Facebook, părinţii prezintă pe scurt scopul lor şi au lăsat şi două conturi, în lei şi în euro, în care se pot depune bani pentru construirea unei noi unităţi de învăţământ. Problema, ne explică educatoarea Corina Reguş, este că, din cauza vechimii, pereţii se crapă mereu, pereţii exteriori se distanţează de temelie, iar nu o dată micuţii s-au trezit cu şoareci şi şobolani în sălile de clasă, pentru că rozătoarele îşi fac veacul în beci.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei mari n-ar suporta mirosul greoi din grădiniţă. Copiii îl suportă

Mai mult, din cauza canalizării proaste, în grădiniţa la care sunt înscrişi peste 40 de copii e un miros insuportabil. "Este un focar de infecţie. Dacă ar veni aici DSP să vadă în ce miros stăm, nu ştiu cum ar fi", mărturiseşte Corina Reguş. "Copiii din Ipoteşti au nevoie de ajutorul nostru. Să le facem o grădiniţă nouă, funcţională. Să nu crească cu grija şi teama că le vor pica pereţii în cap. Pentru cei care nu ştiu, această grădiniţă funcţionează într-o clădire construită în 1894", este mesajul postat pe pagina de Facebook a grădiniţei din Ipoteşti, care are deja 208 prieteni.

Mule firme donează materiale de construcţii

Iniţiativa părinţilor din Ipoteşti nu a rămas fără ecou. "Până acum s-au strâns ceva bani dar, mai important, sunt foarte mulţi voluntari. Foarte multe firme au oferit materiale de construcţii, ne-au spus că ne dau ciment, balast, bolţari, lemn, tot ce este nevoie", a mai spus educatoarea, sperând că în curând vor putea începe construcţia la o nouă grădiniţă.