"A fost înregistrat dosarul, iar din primele date rezultă că încadrarea probabilă este de ucidere din culpă și vătămare corporală, având în vedere victimele. Nu e ușor cu încadrarea pentru că sunt foarte multe persoane vătămate, în diferite situații medicale, care pot evolua pe parcurs. Poate că va fi cu încadrare pe formă agravată, având în vedere numărul victimelor", a afirmat reprezentatul Parchetului din Lehliu Gară.

Întrebată dacă au fost identificate până în acest moment persoana sau persoanele cu responsabilități în producerea accidentului în lanț, reprezentantul Parchetului a precizat că în prezent nu apar în dosar nume de persoane care ar putea fi considerate vinovate. "În momentul de față nu avem față de nimeni îndreptată acțiunea penală. Aceste lucruri vor fi stabilite în zilele următoare, după ce ne vom lămuri cu toate datele culese privind cauzele producerii accidentului", a subliniat Liliana Bănescu.

Reamintim că trei persoane au murit și peste 50 au fost rănite sâmbătă în accidentul în lanț produs pe Autostrada Soarelui, în zona Lehliu, arată cele mai noi date oferite de autorități.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, la rândul său, pentru AGERPRES, că în total au fost 57 de răniți, iar 16 au refuzat să meargă la spital.

Te-ar putea interesa și: