Evenimentul Zilei > Actualitate > PARASCHIVESCU: Dragomirari
PARASCHIVESCU: Dragomirari

PARASCHIVESCU: Dragomirari

La fiecare aparitie televizata, Dumitru Dragomir e petrecut de un alai de etichete: "uns cu toate alifiile", "imbarligator-sef", "maestru al acomodarii" si - potrivit propriei caracterizari - "tatal smecherilor".

De pe aceeasi pozitie l-a tratat Madalin Ionescu marti seara, la "Miezul problemei", cand a rezervat o ora unui capitol intitulat "profetiile lui Mitica". Conteaza prea putin, ca in timpul pe care l-a avut la dispozitie, domnul Dragomir nu s-a ocupat de viitor, ci de trecut.

L-am vazut de multe ori in actiune si am ajuns sa-i cunosc preferintele (pescuite din inventarul militienesc al anilor optzeci) si fobiile (legate prioritar de ziaristii care-l contrariaza). Lucrul care mi s-a parut remarcabil alaltaieri a fost chiar prezenta sa la National TV, stiut fiind conflictul dintre acest post si presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor.

Putem sa ne (drago)miram, dar manevra nu e subtila. Desi puntile dintre Vadim Tudor si Madalin Ionescu au fost aruncate in aer, PRM nu-si permite sa piarda audienta. Asa ca domnul Dragomir a fost trimis la "Miezul problemei" sa tina locul sefului si sa reinnoade relatiile dintre National TV si PRM.

Argumentele sale? Cele obisnuite: relaxarea bucalata, aerul de baiat de gasca, "de-ai nostri", clipitul smecheresc dupa fiecare expresie decoltata, sarmul cabotin, jovialitatea complice. Hotarat lucru, Dumitru Dragomir e un actor cu potential. El are talentul de a se face simpatic acum si nesuferit dupa doua secunde, silindu-i pe multi (poate prea multi) sa exclame caragialian, dupa fiecare prestatie publica: "Al dracu’, dom’ Mitica!"

Ca de fiecare data cand umple ecranul, si marti seara Dumitru Dragomir a emis cateva cugetari bune de intampinat cu mana la gura. "Chiliman a inceput demolarile cu mine si le-a terminat tot cu mine; unde mai pui ca am fost singurul demolat", s-a plans dumnealui, evocand o decizie de anul trecut a primarului liberal.

"Cand esti in viata, e bine sa te-acoperi de hartii, iar dupa aia de pamant", a adaugat el, explicand de ce n-a fost surprins niciodata in ofsaid de autoritati. Evident, din repertoriu nu putea lipsi clasica pirueta religioasa: "Cand e sa te ia dracu’, te ia si din usa bisericii". Asa o fi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: