Papa susţine formarea unui stat palestinian

Papa susţine formarea unui stat palestinian

Papa Benedict a cerut, în această dimineaţă, instituirea unui stat suveran palestinian în timpul vizitei de o zi pe care o întreprinde în Cisiordania, scrie Reuters.

"Vaticanul susţine dreptul poporului vostru de a avea o patrie suverană palestiniană pe pământul strămoşilor voştri, în siguranţă şi pace cu vecinii săi şi în cadrul unor graniţe recunoscute pe plan internaţional", a spus Suveranul Pontif într-un discurs susţinut la palatul preşedintelui palestinan Mahmoud Abbas, la Betleem.

Palestinienii speră că vizita Papei în Cisiordania va atrage atenţia asupra situaţiei lor sub ocupaţia israeliană. Benedict a fost primit la Betleem de Mahmoud Abbas în a treia zi a vizitei sale în Ţara Sfântă, marcată de plângerile israelienilor asupra lipsei de simpatie a acestuia faţă de suferinţa evreilor în timpul Holocaustului.

Forţele de securitate au închis mai multe oraşe şi străzi, iar sute de oameni s-au adunat în faţa Bisericii Naşterii, unde Papa a oficiat şi o mesă matinală. Patriarhul Fouad Twal a reiterat aspiraţiile poporului palestinian pentru "un stat liber şi independent".

Ne puteți urmări și pe Google News