Editura Evenimentul si Capital

Acesta să fie adevărul despre Papa Francisc? Vaticanul se cutremură din cauza unei altfel de Cod al lui da Vinci

Autor: | | 5 Comentarii | 20419 Vizualizari

„Codul lui da Vinci”, în ciuda nebuniei pe care a provocat-o printre amatorii de lecturi senzaționale, n-a produs mare emoție la Vatican. Nici cercetătorii serioși nu i-au arătat vreo considerație, catalogând-l drept o plăsmuire. Cu mult mai periculoasă pentru urzeala de interese lumești de la Sfântul Scaun s-a dovedit, însă, cartea „Papa dictator. Povestea din interior a papalității lui Francisc”. În 2017, imediat ce a fost publicată versiunea italiană, la Vatican a început vânătoare de vrăjitoare.

Toți cardinalii apropiați Papei Francisc încercau cu disperare să afle cine e autorul „blasfemiei”, pentru că lucrarea era semnată cu un nume ciudat -Marcantonio Colonna. Sfântul Scaun nu duce lipsă de oameni instruiți, care și-au dat seama imediat că e vorba de un pseudonim. Adevăratul Marcantonio Colonna a trăit cu sute de ani în urmă și a luptat împotriva turcilor la Lepanto pentru apărarea creștinătății. Până la urmă, eforturile au dat roade, și adevăratul autor al lucrării a fost demascat.

Este un istoric anglo-francez care trăiește la Roma, pe numele său Henry J.A. Sire. Ce l-a motivat pe acest cărturar liniștit să-l atace atât de violent pe Papa Francisc? De ce crede că actualul Suveran Pontif este la fel de periculos ca otomanii pentru creștinătate? Iată câteva dintre argumentele care apar în această carte bine documentată!

Sire susține că, în vreme ce pozează într-un umil slujitor al Domnului, „Papa Francisc guvernează Biserica prin teroare și s-a aliat unora dintre cele mai corupte elemente din Vatican.” De altfel, spune Sire, chiar alegerea lui Francisc ca Papă este rodul unor mașinațiuni de culise. Cei care l-au vrut cu orice preț în fruntea Bisericii Catolice sunt cardinalii moderniști și liberali grupați ani de zile în jurul lui Carlo Maria Montini. Când Montini a murit, acest grup (numit în Biserică grupul Sfântul Gallen) a ajuns la concluzia că trebuie împiedicată, cu orice preț, alegerea ca papă a unui conservator (ca să nu se mai întâmple ca în 2005, când Joseph Ratzinger devenea Benedict al XVI-lea).

În ce îl privește, noul papă și-a ascultat sprijinitorii. De altfel, ca și grupul Sfântul Gallen, și el pare să creadă, scrie Henry Sire, că dogma morală catolică trebuie schimbată. Tocmai de aceea, Papa s-a amestecat fără menajamente în treburile Ordinul Franciscan, în disensiunile din Ordinul militar suveran al Maltei sau în Congregația pentru Doctrina Credinței. Dar nu e vorba numai de credință, ci și de lucruri mult mai lumești. Un alt capitol extrem de interesant îl reprezintă încurcatele probleme financiare ale Vaticanului. Potrivit lui Sire, patru demnitari de la Vatican se împotrivesc din răsputeri eliminării corupției și implementării unor reforme financiare.

În primul rând, e vorba de Secretarul de stat Pietro Parolin, cel care a participat, spre stupefacția credincioșilor, la ultima reuniune a faimosului Grup Bilderberg. Ceilalți trei sunt șeful Băncii Vaticanului, Domenico Calcagno, prefectul pentru educația catolică, Giuseppe Versaldi, și președintele Comisiei Pontificale pentru Vatican, Giuseppe Bertello. Deși rezistența lor la schimbare e clară, Papa Francisc nu pare hotărât să scape de ei. De altfel, chiar reforma de care vorbește papa este discutabilă, cel puțin în ce privește metodele. Auditorul general Libero Milone, numit chiar de Papa Francisc, a fost silit să demisioneze în septembrie 2017 în împrejurări ciudate. Mai mult, același Libero Milone a fost ținta unui raid al poliției, care i-a confiscat mai multe documente.

SURPRIZA la casele de schimb valutar! La cat a ajuns EURO astazi

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Tag-uri: papa franciscStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI