Evenimentul Zilei > Social > Papa Francisc: „Nu aceasta este Biserica. Aceasta este Biserica într-o situaţie dificilă”
Papa Francisc: „Nu aceasta este Biserica. Aceasta este Biserica într-o situaţie dificilă”

Papa Francisc: „Nu aceasta este Biserica. Aceasta este Biserica într-o situaţie dificilă”

Papa Francisc a vorbit despre situația „periculoasă” în care se află acum Biserica.

Situaţia actuală, în care Sfânta Liturghie se slujește fără oameni, este „periculoasă”, a susţinut Papa Francisc vineri, în contextul restricţiilor impuse pentru gestionarea pandemiei.

„Familiaritatea creştinilor cu Domnul este întotdeauna comunitară. Da, este intimă, este personală, dar în cadrul unei comunităţi”, a spus Papa Francisc la Sfânta Liturghie celebrată în dimineaţa zilei de vineri, la reşedinţa Santa Marta de la Vatican.

„O familiaritate fără comunitate, o familiaritate fără Pâine, o familiaritate fără Biserică, fără oameni, fără sacramente, este periculoasă(…)Suntem împreună, dar nu împreună”, a adăugat Papa Francisc.

Adresându-se puținelor persoane prezente la Liturghia de la Santa Marta, suveranul pontif a adăugat: „Astăzi o aveţi, euharistia, dar lumea conectată cu noi are doar împărtăşania spirituală. Nu aceasta este Biserica: aceasta este Biserica într-o situaţie dificilă, pe care Domnul o îngăduie, dar idealul de Biserică este acela de a fi întotdeauna împreună cu poporul şi cu sacramentele. Întotdeauna”.

Duminică, Papa Francisc urmează să celebreze Sfânta Liturghie în afara Vaticanului, pentru prima dată de la începutul lunii martie. El se va afla la Biserica Santo Spirito in Sassia din Roma.