Papa Francisc, internat în spital pentru efectuarea unor examene medicale programate. De dimineață a apărut în fața credincioșilor

Papa Francisc, internat în spital pentru efectuarea unor examene medicale programate. De dimineață a apărut în fața credincioșilor Sursa: Arhiva EVZ

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a fost internat, miercuri, în Spitalul Gemelli din Roma, în vederea efectuării unor examene programate anterior, potrivit anunțului făcut de Vatican.

Sfântul Părinte se află la (Spitalul) Gemelli din această (miercuri) după-amiaza, la controale programate anterior”, a anunțat într-un comunicat directorul serviciului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, fără să ofere însă alte amănunte despre investigațiile la care va fi supus suveranul pontif.

Papa Francisc are mai multe probleme de sănătate

De dimineață, chiar înainte să fie spitalizat, Papa de la Roma a participat la Audienţa Generală săptămânală, în Piaţa Sfântul Petru, ca în fiecare miercuri, unde a zâmbit şi a salutat credincioşii de la bordul papamobilului.

De asemenea, suvernaul pontif a fost internat la același spital pentru zece zile și în iulie 2021, atunci când a fost supus unei operații la colon. De la acea intervenție Papa a rămas cu sechele, acesta fiind și motivul pentru care operația la genunchi a fost amânată până în prezent.

Ne puteți urmări și pe Google News

Încă din mai 2022 suveranul pontif se deplasează în scaun cu rotile, iar problemele lui de la genunchi s-au aflat adesea în centrul speculațiilor conform cărora din această cauză și-ar putea da demisia.

Papa este însoțit mereu de asistentul lui personal de sănătate

Cu toate că în luna februarie Papa a dat asigurări că o renunțare la funcție nu este în planurile sale, el a lăsat această ușă deschisă. Din cauza problemelor sale de sănătate, îngrijitorii îl urmăresc în permanenţă, atât la Vatican, cât şi în vizite în străinătate. De asemenea, problemele sale recente de sănătate l-au determinat să înfiinţeze în mod oficial o nouă funcţie, de „asistent de sănătate personal”, în care l-a desemnat pe un infirmier de la Spitalul Gemelli.

De-a lungul vieții sale, conducătorul bisericii catolice a avut mai multe probleme de sănătate. La doar 21 de ani era pe punctul de a muri, din cauza unei pleurezii, iar tot atunci, o parte a unuia dintre plămâni i-a fost scoasă. De asemenea, pe vremea când era arhiepiscopul Buenos Airesului, el a fost tratat de către un acupunctor chinez de dureri de spate, potrivit News.ro.