Evenimentul Zilei > International > Papa Francisc a dăruit 300 de umbrele oamenilor străzii care s-au ascuns de ploaie sub coloanele Bazilicii Sf. Petru
Papa Francisc a dăruit 300 de umbrele oamenilor străzii care s-au ascuns de ploaie sub coloanele  Bazilicii Sf. Petru

Papa Francisc a dăruit 300 de umbrele oamenilor străzii care s-au ascuns de ploaie sub coloanele Bazilicii Sf. Petru

Papa Francisc a făcut cadou 300 de umbrele oamenilor străzii care se adăposteau în vecinătatea Bazilicii Sf. Petru pentru a se feri de ploaia puternică ce a căzut joi asupra Romei şi Vaticanului, relatează EFE.

Potrivit presei locale, citate de Agerpres, aceste umbrele au fost uitate de turişti în Bazilică sau în Muzeul Vaticanului şi strânse de personalul care lucrează acolo.

Graţie acestei iniţiative de solidaritate a papei Jorge Bergoglio, umbrelele servesc acum la protejarea a sute de persoane care dorm pe stradă şi care s-au văzut obligate să se înghesuie sub coloanele bazilicii pentru a se feri de ploaie.

Arhiepiscopul polonez Konrad Krajewski, care se ocupă de gestionarea fondurilor de caritate ale Vaticanului, a avut grijă ca umbrelele să fie împărţite în numele papei Francisc.

Anul trecut, în 18 decembrie, cu prilejul împlinirii a 78 de ani, papa a dăruit 400 de saci de dormit persoanelor defavorizate care trăiesc pe străzile Romei şi în împrejurimile Vaticanului.