Evenimentul Zilei > International > Panică la bordul unui avion. Pasagerii au fost evacuați imediat. Ce a declanșat starea de alertă
Panică la bordul unui avion. Pasagerii au fost evacuați imediat. Ce a declanșat starea de alertă

Panică la bordul unui avion. Pasagerii au fost evacuați imediat. Ce a declanșat starea de alertă

Pasagerii unui avion au fost evacuați din cauza unei poze trimise de pe un iPhone prin sistemul AirDrop.

Pasagerii unui avion care urma să decoleze din Newark au fost evacuați după ce unul dintre pasageri a trimis din greșeală o poză prin AirDrop către ceilalți pasageri. Tânăra a trimis o poză falsă cu victima unui crime, care părea destul de reală, iar pasagerii au intrat în panică imediat, scrie The Guardian.

Avionul a fost evacuat iar autoritățile au ajuns imediat la fața locului pentru a investiga zona.

După câtva zeci de minute de investigații, aceștia au declarat că nu există nici un pericol, dar nu au reușit să identifice persoana care a trimis fotografia respectivă.

Mesajele de tip  AirDrop au fost introduse de Apple pentru prima oară în anul 2011. Această aplicație permite utilizatorilor Apple să trimită fotografii oricui într-o rază de 15 metri, iar destinatarii fie pot accepta imaginea, fie o pot refuza.

Cu toate acestea, pe baza modului în care funcționează această aplicație, cei care primesc imaginea, indiferent că o acceptă sau o refuză, sunt „obligați” să o vadă mai întâi, asta datorită funcției de prezvizualizare.

Sigur, de cele mai multe ori utilizatorii Apple pot schimba setările AirDrop astfel încât să primească solicitări numai de la persoanele din listele lor de contacte, dar mulți oameni au  activat implicit Bluetooth, spun experții în securitate.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: