Evenimentul Zilei > Social > Un mare oraş din ţară revine în scenariul roşu. Cât timp rămân în vigoare restricțiile
Un mare oraş din ţară revine în scenariul roşu. Cât timp rămân în vigoare restricțiile

Un mare oraş din ţară revine în scenariul roşu. Cât timp rămân în vigoare restricțiile

Din cauza exploziei unui nou val de infectări cu SARS-CoV-2, municipiul Alba Iulia revine în scenariul roşu, începând de joi ora 00.00.

Pandemie: se revine la noi restricții! Municipiul Alba Iulia, capitala județului Alba, revine în scenariul roşu, începând de joi ora 00.00, din cauza unei noi explozii de infectări cu virusul SARS-CoV-2, potrivit Antena3. Şi comuna Ciugud urmează să implementeze aceeași decizie impusă de autorităţi, din cauza numărului mare de persoane infectate cu coronavirus.

Hotărârea a fost luată după ce, în cele două localităţi, rata de incidenţă a infecţiilor tip COVID-19 a depăşit 3 la mie în ultimele 14 zile.

Pandemie: se revine la noi restricții! Restaurantele şi discotecile din Alba Iulia se reînchid

Astfel, cinematografele, instituțiile de spectacole vor fi închise. Nu se pot desfășura în aer liber spectacole, concerte sau festivaluri. Se interzic nunțile, botezurile și mesele festive atât în spații deschise cât și închise. De asemenea, se interzic reuniunile cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

Nu se circulă în grupuri mai mari de 6 persoane și nici după ora 23.00, cu anumite excepții. Totodată, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Județul Timiș rămâne în scenariul roșu

În cazul municipiului Cluj-Napoca, cursurile școlare vor rămâne în varianta online deoarece orașul se află în scenariul roșu. Începând de luni, 8 februarie, vor merge la școală în format fizic doar clasele primare. De asemenea, prezența fizică este permisă și pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii clujeni.

Judeţul Timiş se menţine în zona roşie, miercuri înregistrând o rată de incidenţă de 3,16 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, a anunţat GGS. Municipiul Bucureşti rămâne în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile. Miercuri a înregistrat 1,96 cazuri la mia de locuitori, la fel ca în ziua anterioară.

Alte 9 judeţe se regăsesc în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3) şi 31 de judeţe în zona verde (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori). Cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 se înregistrează în Vrancea – 0,41, Olt – 0,46, Buzău – 0,48, Harghita – 0,57.