Evenimentul Zilei > Politica > UN PAMFLET NĂUCITOR AL LUI TRAIAN BĂSESCU. Iohannis către ambasadorul SUA: ”Cum îi mai prostim pe români că, la voi, o „penală” ca Hillary poate deveni Preşedintele SUA, iar, la noi, orice anchetat trebuie scos din viaţa politică?”
UN PAMFLET NĂUCITOR AL LUI TRAIAN BĂSESCU. Iohannis către ambasadorul SUA: ”Cum îi mai prostim pe români că, la voi, o „penală” ca Hillary poate deveni Preşedintele SUA, iar, la noi, orice anchetat trebuie scos din viaţa politică?”

UN PAMFLET NĂUCITOR AL LUI TRAIAN BĂSESCU. Iohannis către ambasadorul SUA: ”Cum îi mai prostim pe români că, la voi, o „penală” ca Hillary poate deveni Preşedintele SUA, iar, la noi, orice anchetat trebuie scos din viaţa politică?”

Fostul președinte Traian Băsescu a postat pe pagina sa Facebook un dialog imaginar purtat între președintele actual Klaus Iohannis și ambasadorul american Hans Klemm.

În textul scris de fostul șef al statului, dialogul dintre cei doi este legat de problema dosarelor penale ale persoanelor din diferite sfere (dar mai ales din cea politică). Este făcută o comparație între sistemul de justiție din România și sistemul juridic din SUA, acolo unde alegerile președintelui sunt în toi, iar numele lui Hillary Clinton este auzit în diverse scandaluri.

“Un dialog imaginar între Iohannis şi Hans Klemm
Iohannis îl invită pe Ambasadorul SUA la Bucureşti, onorabilul Hans Klemm, la o cafea pentru o discuţie de taină.
Iohannis către Hans Klemm
Excelenţă: ce ne facem că se dărâmă şandramaua propagandei noastre? I-am pus pe Koveşi şi Coldea să facă dosare penale tuturor politicienilor incomozi pe chestii subţiri de genul: abuz în serviciu (care la voi nu se aplică), trafic de influenţă (care la voi se cheamă lobby şi este legal) şi, mai nou, pe instigare (adică ridicol). Şi am reuşit, excelenţă, i-am făcut pe toţi „penali”. 
Şi uite, excelenţă, cu ce pocinog ne trezim: "penala” asta de Hillary Clinton este din nou anchetată de FBI într-o investigaţie criminală. Mai mult, obraznica asta îşi permite să ceară public socoteală FBI, când, la noi, Koveşi le interzice celor vizaţi de DNA să facă declaraţii publice legate de acuzaţii.
Ce ne facem, excelenţă? Cum îi mai prostim pe români că, la voi, o „penală” ca Hillary poate deveni Peşedintele SUA, iar, la noi, orice anchetat trebuie scos din viaţa politică? Cum le mai spunem noi românilor că sunt buni numai politicienii noi, fără experienţă, când Hillary are în politica americană tot atâţia ani cât toţi “penalii” români la un loc?
Excelenţă, din 2015 am dat verde lui Koveşi să îi poarte cu cătuşe pe la toate televiziunile pe penalii mei. Pentru puţină echitate, nu s-ar putea măcar o scenă cu cătuşe şi la Hillary? Măcar aşa, să vadă şi românii că SUA sunt stat de drept, că cei acuzaţi sunt vinovaţi fără a fi judecaţi, ca să ieşim din rahatul propagandistic în care ne-am băgat. 
La acestea, Hans Klemm răspunde: Domnule Preşedinte, nu te mai lamenta. Dă-i înainte cu propaganda că românii sunt uşor de păcălit, mai ales când, în România, aveţi o adevărată divizie de presă susţinătoare. În ce o priveşte pe Hillary, fii liniştit, până nu va fi judecată şi condamnată definitiv, Preşedintele SUA nu-i va spune că este „penală”. Noi suntem stat de drept. Aţi priceput ?”