Conform amănuntelor de ultim moment, Liviu Pop s-ar fi întâlnit cu persoanele considerate suspecte după ce a primit un telefon în care i s-ar fi transmis pădurarului că din districtului său se fură lemne. Victima ar fi purtat chiar un dialog cu aceștia înainte să fie ucis, notează Adevărul.

Bărbaţii ar fi fost ridicaţi şi duşi la audieri încă de joi dimineaţa, 17 octombrie. Medicii legişti care au analizat cadavrul lui Liviu Pop au spus că pădurarul avea multiple fracturi interne, în afara plăgilor prin împuşcare, şi că unul dintre picioare era zdrobit.

În faţa procurorului de caz, toţi trei au relatat aceeaşi poveste şi au descris oamenilor legii o variantă în care pădurarul s-ar fi împuşcat din greşeală cu arma lui. Iar aceștia nu au sunat la 112 pentru că s-ar fi panicat de situația ivită.

Moartea lui Liviu Pop este anchetată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş. Prim-procurorul de la Maramureş a refuzat să facă public numele procurorului de caz trimis în zonă de la Baia Mare, precum şi numele celor trei suspecţi audiaţi în acest caz.

„Suspecţii au declarat că Liviu i-a întrebat de ce au furat din nou şi că ar fi lovit căruţa cu arma lui de vânătoare ca să îi sperie. În acel moment, spun ei, s-a rupt arma şi, fiind îndreptată spre spatele lui, i s-a descărcat accidental în omoplatul drept. Întrebaţi de ce avea piciorul rupt, cei trei au spus că Liviu şi-a rupt piciorul după ce căruţa trasă de cai a trecut peste el. Ei au spus că din cauză că Liviu a dat cu arma de căruţă, caii s-au speriat şi au luat-o la vale, iar pădurarul a căzut sub căruţă”, a susținut un cunoscut de-al suspecților pentru sursa menționată.

„Rolul procurorului şi al poliţiştilor este să menţină infracţionalitatea la zero. Ei bine, în zona noastră, aceştia stimulează infracţionalitatea. De ce nu spune nimeni că unul dintre suspecţi este nepotul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş (n.r. – Aurelia Muţ)? Mai mult, acesta a fost năşit la nuntă de către femeia (n.r. prim-procurorul) de care fug toţi, inclusiv poliţiştii”, a fost dezvăluirea făcută de un localnic.

Satul Borcut se află la periferia oraşului Târgu Lăpuş.   Localnicii spun că numele suspectului care ar fi fost năşit şi la nuntă de procuroarea din Târgu Lăpuş este Nelu Petrişor Giurgiu şi că bărbatul ar fi încuscrit şi cu o avocată din Baia Mare. Tot oamenii locului mai afirmă că Giurgiu ar fi moştenit o avere fabuloasă, de pe urma soţiei care a lucrat pentru un bătrân singur din Italia. La moartea lui, bătrânul i-ar fi lăsat femeii în jur de 3 milioane de euro.   Al doilea supect este descris sub numele de Iacobanu, iar al treilea era un căruţaş din localitate. Toţi trei lucrau pentru firma de prelucrare a materialului lemnos administrată de familia Munteanu.